Veste bună pentru români. Abonamentul la Neflix ar urma să devină gratuit 100%

luni, 24 iunie 2024, 19:17
1 MIN
 Veste bună pentru români. Abonamentul la Neflix ar urma să devină gratuit 100%

Netflix s-ar gândi la un abonament 100% gratuit în Europa – înţesat de publicitate -, după ce a încercat în 2022 un abonament ”accesibil” cu publicitate, care ar permite platformei de streaming video on demand (SVOD) să-şi crească numărul utilizatorilor şi veniturile, relatează 20minutes.fr. 

Platforma, a cărei creştere a scăzut puternic la sfârşitul lui 2021, şi-a revenit după lansarea unei ofertei cu publicitate, în valoare de 5.99 de euro, de exemplu, în Franţa,, faţă de 13,49 euro abonamentul standard, fără publicitate.

Această formulă ar urma să atragă 40 de milioane de abonaţi noi, potrivit codirectorului general al Netflix.

O ofertă 100% gratuită – adică finanţată exclusiv din publicitate – ar putea permite Netflix să-şi crească atât numărul utilizatorilor, cât şi veniturile.

Potrivit Bloomberg, ea ar urma să fie rezervată într-o primă fază pieţelor europeană şi asiatică, pe care există deja reţele de televiziune gratuite, ca în Franţa.

Nicio dată în acest sens nu a fost avansată, însă probabilitatea unui anunţ în acest sens este mare.

Platforma de streaming a anunţat în aprilie 2023 că utilizatorii ofertei cu publicitate generează un venit mai mare decât al celor cele fără publicitate, Standard şi Premium.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii