Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Veste bună pentru toţi şoferii. Va fi cerută plata în rate a poliţei RCA

GALERIE
Polita RCA
  • Polita RCA
- +

'Toti asiguratorii RCA, cu exceptia Euroins, nu au implementat in sistemele informatice si nici nu doresc sa ofere posibilitatea de plata in rate a politelor RCA anuale pentru persoanele fizice, in conditiile in care in noua lege RCA se spune ca 'plata politei se face integral sau in rate conform acordului dintre asigurat si asiguratorul RCA', a declarat joi pentru HotNews.ro Viorel Vasile, directorul general al Safety Broker, cel mai mare broker de asigurari din tara.

In acelasi timp, surse din ASF au declarat joi pentru HotNews.ro ca ASF a demarat deja o analiza/investigatie in acest sens si va chema asiguratorii la discutii pentru a le cere conformarea legala prin punerea la punct in cel mai scurt timp a sistemelor de plata in rate a asigurarilor anuale RCA'. "Urmare a supravegherii permanente a sectorului asigurari-reasigurari din cadrul ASF, inclusiv pe baza informatiilor primite din piata, ASF a demarat o analiza/investigatie referitoare la ofertarea in rate a asigurarilor RCA anuale, tinand cont de noile prevederi ale legii RCA referitoare la drepturile  asiguratilor de a contracta asigurarile RCA in rate. In acest sens societatile de asigurare vor fi chemate la discutii si li se va cere conformarea legala prin punerea la punct in cel mai scurt timp a sistemelor de plata in rate a asigurarilor anuale RCA. Interpretarea ASF este ca acesta este un drept al asiguratilor care trebuie respectat de catre asiguratori", au declarat joi pentru HotNews.ro surse din cadrul ASF, scrie hotnews.ro.

Cornel Coca Constantinescu, vicepresedintele ASF si responsabil de sectorul asigurarilor, a confirmat pentru HotNews.ro ca exista o analiza/investigatie pe acest subiect, fara a oferi alte detalii. Contactat de HotNews.ro, Viorel Vasile, directorul general al Safety Broker, cel mai mare broker de asigurari din tara, a confirmat de asemenea faptul ca majoritatea asiguratorilor nu permit in prezent plata in rate a politei RCA pentru persoane fizice. Acesta spune ca a facut recent o solicitare in acest sens pentru un client persoana fizica, raspunsurile fiind negative de la toti asiguratorii RCA, mai putin Euroins, conform hotnews.ro.

"Cu exceptia Euroins, care ofera posibilitatea platii in doua rate a politei RCA anuale la persoane fizice, ceilalti asiguratori RCA nici nu au implementat in sistemele informatice posibilitatea de plata in rate a politelor RCA anuale dar nici nu doresc sa ofere acest serviciu pentru persoanele fizice. Alta este situatia la persoanele juridice, unde in functie de marimea flotei auto sau de bonitatea clientului se accepta si plata pana la 12 rate. In noua lege RCA se spune ca plata politelor se face integral sau in rate conform acordului dintre asigurat si asiguratorul RCA. Este la latitudinea asiguratorului, mai ales ca legea permite achizitonarea de polite pe o luna, pe 2 luni, pe 3 luni etc. ", a declarat Viorel Vasile, CEO Safety Broker.

SURSA: hotnews.ro 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri