Veste bună pentru toţI utilizatorii de telefoane: din vară dispar tarifele de roaming
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Veste bună pentru toţI utilizatorii de telefoane: din vară dispar tarifele de roaming

GALERIE
tarife telefonie roamning
  • tarife telefonie roamning
- +

Eliminarea tarifelor de roaming din această vară reprezintă o provocare pentru Autoritatea din România şi va aduce beneficii utilizatorilor români, a declarat, luni, în cadrul conferinţei de bilanţ, Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), scrie Agerpres.

 'Eliminarea tarifelor de roaming din această vară reprezintă o problemă importantă, ce aduce beneficii utilizatorilor din România, dar implementarea măsurilor şi politicii de utilizare 'fair' a minutelor şi datelor pe care le ai nu va fi un lucru uşor şi va fi un test pentru echipa ANCOM, împreună cu operatorii. În primă fază, tarifele se vor ieftini, la nivel de roaming vei avea aceleaşi tarife ca în naţional, în anumite condiţii. Pe de altă parte, fiind tarifele naţionale atât de diferite, este normal să existe o politică menită să micşoreze abuzurile. Întotdeauna când există tarife asimetrice, este loc şi de abuzuri, iar lucrul acesta trebuie diminuat cât se poate', a spus Marinescu, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, şeful ANCOM a menţionat că România poate dezvolta proiecte convergente în domenii unde excelează, precum agricultură sau industria auto. 'Una dintre temele pe care le-am discutat cu conducerea Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii a fost convergenţa, modul cum industria de comunicaţii electronice poate crea sinergii în alte industrii. De exemplu, în agricultură, deci proiecte convergente, cel puţin pe zone unde România excelează. Un astfel de proiect poate ajuta firmele din România. Pe zona de convergenţă cu alte industrii sunt convins că vor avea succes. Un centru-pilot de maşini fără şofer s-ar putea dezvolta şi în România. Acestea sunt domenii ale viitorului în care există soluţii ce trebuie popularizate', a subliniat Cătălin Marinescu.

SURSA: Agerpres

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.