anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Veşti bune din infernul rutier de la Fundaţie: în câteva zile se va asfalta

GALERIE
Fundatie santier trafic90
 • Fundatie santier trafic90
- +


Ieri, cozile din zonă ajungeau până la Universitatea de Medicină


Începutul de săptămână a inaugurat încă o dată dezastrul din traficul ieşean. Punctul mort a fost zona din Fundaţie, unde coada de maşini se întindea la orele de vârf pe bulevardul Independenţei până aproape de Universitea de Medicină şi Farmacie. Ploile din weekend au scos la iveală zeci de gropi care au făcut circulaţia aproape imposibilă în jurul şantierului din Fundaţie. Pe lângă starea carosabilului care i-a enervat pe şoferi, traficul a fost încurcat şi de muncitorii Primăriei, care şi-au găsit la orele amiezii să astupe gropile cu material folosit în acest sens. Aceştia s-au poziţionat în dreptul bibliotecii Facultăţii de Filosofie şi aruncau cu lopata material sub roţile maşinilor care treceau pe lângă ei. Tot traficul de pe bulevardul Independenţei s-a sugrumat astfel în acel punct pentru că şoferii au redus viteza pentru a nu da peste muncitori. Primăria a transmis că intenţionează să asfalteze provizoriu toată zona, atunci când vremea va fi mai bună. „De la ploaie, piatra care s-a aşternut acolo este preluată de roţi şi acum nivelăm din nou. Dacă vremea se îmbunătăţeşte asfaltăm provizoriu în perioada aceasta. Am rebalizat toată intersecţia. Dimineaţă a fost mai aglomerat“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

GALERIE FOTO


Surprize în trafic au apărut şi în alte zone din oraş. Strada George Enescu a fost închisă ieri câteva ore din cauza unei avarii la reţeaua de apă. Intervenţia a blocat însă circulaţia de pe strada Cuza Vodă deoarece strada George Enescu asigură legătura cu bulevardul Independenţei. Şoferii care se îndreptau dinspre strada Armeană spre Independenţei au trebuit să ocolească pe strada Vovidenie sau să circule cu Cuza Vodă, unde traficul a fost oricum extrem de aglomerat. Restricţia a fost ridicată ieri după-amiază. Şi o porţiune din strada Toma Cozma a fost închisă ieri, în zona bisericii. Reprezentanţii Primăriei au raportat intervenţii la plombare în zonele Codrescu, Valea Adâncă, Crucea Roşie, Văleni, Bârnova, Vasile Alecsandri. Plus că municipalitatea a continuat să spele străzile din oraş şi ieri. Cisternele au acţionat pe drumul către Aeroport, Moara de Vânt, Păcurari, şoseaua Iaşi-Voineşti, Eternitate, Bucium şi Socola, iar în zona cartierelor au lucrat 146 de oameni, dintre care 45 au fost deţinuţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.