Vești bune pentru părinții speriați. Cum se face admiterea în clasa a V-a la „Ibrăileanu“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

Vești bune pentru părinții speriați. Cum se face admiterea în clasa a V-a la „Ibrăileanu“

GALERIE
ibraileanu
  • ibraileanu
- +

Directorul colegiului arată că părinţii care au copiii înscrişi în clasa a IV-a la „Ibrăileanu“ nu au niciun motiv de îngrijorare. Sunt 20 de locuri şi pentru copiii care vor să vină de la altă şcoală.

Admiterea în clasa a V-a la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“ din Iaşi a creat o serie de probleme pentru mai mulţi părinţi. Astfel, la începutul perioadei de admitere, părinţii elevilor din clasa a IV-a, înscrişi la colegiul ieşean, s-au arătat îngrijoraţi de faptul că nu vor mai avea locuri copiii lor, chiar dacă, în mod normal, ar fi trebuit să aibă locurile asigurate. Pro­blema a apărut deoarece anul acesta finalizează şcoala primară trei clase, iar în oferta educaţională publicată de către şcoală figurează doar două clase pentru elevii de a V-a. În plus, instituţia de învăţământ a anunţat că va fi organizată şi o testare de admitere, iar părinţii nu ştiau dacă copiii lor vor trebui să susţină această testare sau nu.

„Suntem stresaţi, şi nu ştim cum să procedăm. În anii trecuţi elevii intrau automat la Ibrăileanu, fără testare, dacă erau înscrişi în clasa a IV-a la liceu. Acum nu mai înţelegem ce trebuie să facem“, a menţionat un părinte care a con­tactat redacţia „Ziarului de Iaşi“ la finalul săptămânii trecute.

Directorul insituţiei, prof. Constantin Chirilă, subliniază însă că părinţii care au copiii înscrişi în clasa a IV-a la „Ibrăileanu“ nu au niciun motiv de îngrijorare, iar aceştia vor fi înscrişi automat în clasa a V-a dacă doresc acest lucru.

„Situaţia a apărut deoarece am avut în acest an trei clase care finalizează clasele primare. Am rezolvat însă problema, am făcut o solicitare pentru suplimentarea locurilor, şi vom avea trei clase de a V-a. Deci, elevii noştri nu au de ce să îşi facă probleme“, a afirmat directorul Co­legiului Naţional „Garabet Ibrăileanu“.

Testări doar pentru clasele de „intensiv“

O altă problemă semnalată de un părinte face referire la faptul că s-a modificat materia la care vor susţine elevii de clasa a IV-a testarea pentru admiterea în clasa a V-a. Astfel, un părinte a subliniat că şi-a înscris copilul de cinci ori pe site pentru că au tot apărut modificări în acest sens.

„De pe data de 27 mai am făcut cinci cereri. Iniţial se susţinea testare la matematică şi română, mai apoi am vă­zut că este clasă de franceză, iar mai apoi de engleză. Acum, după ultima modificare, mai sunt doar 20 de locuri pentru cei care vor să vină de la altă şcoală. Nu mai ştiu cum să fac. Am încercat să sun la secretariat, dar nu a răspuns nimeni la telefon“.

Directorul instituţiei explică că această problemă a apărut din cauza metodologiei existente. Astfel, explică cadrul didactic, testările pot fi susţinute doar pentru clasele de „intensiv“.

„Am fost nevoiţi să aducem mai multe modificări în urma întrunirii Consiliului de administraţie al şcolii. Conform metodologiei, nu putem susţine testare decât pentru clasele de intensiv. Corelată cu situaţia inedită în care la noi termină studiile primare trei clase şi faptul că am fost nevoiţi să solicităm o suplimentare de locuri a creat acestă problemă şi modificările de pe site-ul instituţiei. Cu toate acestea, părintele respectiv nu avea motiv de îngrijorare. Noi am şi trimis informări chiar de pe 28 mai, pe adresele de email utilizate de părinţi pentru înscriere, în care anunţam modificările, cu menţiunea că nu este nevoie de o nouă înscriere. Noi am informat doar că s-a făcut modificarea obiectului la care se susţine testa­rea, iar cererea de înscriere rămânea valabilă“, a completat directorul.

În acest moment, conform anunţului de pe site-ul Colegiului Naţional „Ibrăileanu“, pentru absolvenţii claselor a IV-a de la alte unităţi şcolare sunt alocate 20 de locuri. În situaţia în care cererile acestora depăşesc numărul de locuri alocate, adică 20, se va organiza testarea la limba engleză pe data de 27 iunie. De asemenea, se subliniază că elevii de clasa a IV-a care au urmat cursurile Colegiului „Ibrăileanu“ nu vor trebui să susţină această testare. Înscrierile se pot face exclusiv online, până pe 12 iunie, completând formularul de pe site-ul instituţiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.