Veşti bune: recoltă de două ori mai mare decât în anii în care n-a ieşit nimic!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Veşti bune: recoltă de două ori mai mare decât în anii în care n-a ieşit nimic!

GALERIE
descult
  • descult
- +

Trece timpul, ca nebunul: ca ieri începea sezonul estival, pe 1 Iunie, cu o veste bună pentru toţi copiii patriei (la redeschiderea teraselor ne referim), şi ca mâine (mai bine zis, răspoimâine) începe toamna calendaristică, bogată şi plină de roade - cel puţin în teorie şi în compunerile şcolăreşti. 

Vine toamna, dar căldura încă mai rămâne în ţară, aşa că putem doar să amestecăm cât mai armonios ştirile despre recoltă cu cele din locurile în care românii petrec concediile la spartul târgului:

* Ştiind bine că prevederea e mama înţelepciunii, mulţi compatrioţi s-au pregătit deja pentru sezonul rece; îi amintim aici, drept exemplu, pe vrednicii săteni din Machitori, care, cu gândul la frigul care va veni, şi-au cumpărat încă de acum haine groase. Mai exact, au cumpărat măcar câte patru pufoaice de familie: "Nu ştim cum va fi recolta, poate că nu iese mai nimic, de ce să rămânem descoperiţi în caz de ceva?", declară unul dintre localnici. / * Vecinii lor din frumoasa localitate Consumatori sunt bucuroşi acum, în prag de anotimp al belşugului şi al cămărilor pline, fiind convinşi că "semne bune toamna are", vorba domnului primar, care a ţinut să ne explice: "Pentru 2020 estimăm o recoltă de două ori mai mare decât în anii precedenţi, când nu ne-a ieşit nimic! Vrednicii noştri săteni au dat, ca în fiecare an, un randament de sută la sută, fiindcă vor recolta exact de cât au muncit, fără pierderi!". / * Şi localnicii din Puturoşi sunt fericiţi după ce au obţinut o recoltă de grâu de invidiat: "Hambarele sunt pline; aşteptăm să se culeagă viile, să schimbăm grâul pe struguri, ca să facem din ei vin. Nu pentru noi, că oamenii de prin părţile noastre nu consumă aşa ceva, e prea slab, dar schimbăm vinul pe gogoşari, pe care îi vindem la piaţă, la oraş, şi din toţi banii ne cumpărăm soluţie de dezinfectat anti-Covid, cum îi zice acum. E adevărat, păstrăm grâu şi pentru noi, să facem pâine, să strecurăm prin ea!", povesteşte, entuziasmat, unul dintre harnicii agricultori.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.