anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Eveniment

Vestitori ai naşterii Domnului la Spitalul Providenţa

GALERIE
Spitalul Providenta Craciun 1
 • Spitalul Providenta Craciun 1
- +

Preţ de câteva clipe, medicii şi asistentele Spitalului Providenţa au înlocuit halatul alb cu ii ţesute cu măiestrie, pentru a vesti, în mod tradiţional, naşterea Mântuitorului. Împreună cu un grup de colindători din Vorona, Botoşani, au pus cuvintele pe acorduri de chitară şi au dăruit din bucuria lor pacienţilor aflaţi în spital, în prag de sărbători.

 

De la mic la mare, zâmbitori şi plini de voie bună, chipurile a peste 30 de copii s-au adunat pe holul Spitalului Providenţa, oferind colindele lor în dar persoanelor internate. Fără partituri şi versuri, doar cu inimile deschise, tinerii au fost primii vestitori ai naşterii Domnului în unitatea medicală, după ce s-au pregătit timp de o lună pentru ca glasurile lor să fie în armonie.

”Am venit, române, azi la geamul tău să îţi cântăm de bine, să fii bun mereu, fiindcă aşa-i colindul, obicei străbun, fiindcă aşa e datul la noi, la români” - ”Pe la case luminate”, versuri de Maria Ghiorghiu

Cu vârste între 7 şi 17 ani, tinerii din Vorona Mare reprezintă a treia generaţie de colindători, ei fiind cei care au reuşit să aducă unitate în parohie prin activităţile frumoase pe care le-au ales şi pe care acum au dorit să le împărtăşească, deschizând uşa Spitalului Providenţa. ”O colindă nu este un cântec, nu este un spectacol, nu este un concert. O colindă este o călătorie, este un drum pe care oamenii îl parcurg foarte departe, în locul în care nu le convine niciodată: în ei înşişi. De aceea, noi astăzi vom încerca să vă luăm puţin de aici şi să vă ducem în inimioara dumneavoastră să vedeţi cât e de frumoasă şi cum acolo Dumnezeu ne aşteaptă în fiecare zi” - cu aceste cuvinte a deschis pr. Olivian Sandu, preot paroh în comuna Vorona, judeţul Botoşani, momentul colindelor.”Mai e vreme de colinde, se mai poate, se mai poate, dacă sufletul rămâne cel mai mare dintre toate” - ”Colindul colindelor” - versuri de Adrian Păunescu

Au dedicat cântările bunicilor şi străbunicilor, celor care aşteaptă ca în Ajun să se strângă în jurul sobei cât mai mulţi din cei dragi. ”Crăciunul este sărbătoarea originilor, a rădăcinilor, ei se unesc şi se ating de rădăcinile care vor deveni şi ei mai târzior un pic”, a precizat pr. Olivian Sandu. Au fost purtători de lumină şi au reuşit să transmită celor care i-au ascultat din prea plinul lor sufletesc. ”În aceste momente chiar am simţit aşa o emoţie puternică şi sunt sigur că Domnul Iisus a coborât din icoană şi a venit aici între noi”, a declarat ing. Marinel Talpeş, director al Spitalului Providenţa.


”Sus mai sus v-am înălţat, ce-am ştiut noi v-am cântat, să rămâneţi sănătoşi, sănătoşi şi bucuroşi” - Colindiţa

După copiii din Botoşani, au urmat angajaţii Spitalului Providenţa, medici, asistenţi, personal auxiliar, să îi încânte pe pacienţi şi să le ofere mai mult decât un tratament, o mângâiere. ”Nici nu ne mirăm că nişte suflete dragi şi frumoase, ca ale dumneavoastră, ne îngrijesc cu atâta dragoste, cu atâta pasiune, că se apleacă asupra fiecăruia din noi, indiferent de vârstă, de pregătire. Sunteţi adevăraţi îngeri şi oameni minunaţi” - a mărturisit o pacientă. Toţi cei care au vestit naşterea Domnului au primit în dar colaci şi fructe, iar echipa Spitalului Providenţa a mers mai departe, colindu-l pe Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.