Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

sambata, 02.03.2024

Vezi dacă strada ta este pe listă! Licitaţii de peste 10 mil. euro pentru asfaltări în Iaşi

GALERIE
asfaltari
  • asfaltari
- +

Primăria caută un proiectant pentru un nou lot de străzi propuse spre modernizare. În acest sens, municipalitatea a lansat ieri o licitaţie, iar valoarea contractului a fost estimată la circa un milion de lei (inclusiv TVA). Este vorba despre 20 de artere de circulaţie: şos. Ştefan cel Mare, str. Al. O. Teodoreanu, str. Galbeni, str. Arapului, str. Bularga, str. Roadelor, str. Zlataust, str. Popăuţi, str. Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu, bld. Poitiers, str. Voineşti, stradela Plopii fără Soţ (şi fundacul omonim), str. Peneş Curcanul, str. Azilului, str. Aurora, str. Marginii, Trecătoarea Vişan, str. Pompei şi str. Banat. După realizarea serviciilor de proiectare, care trebuie realizate în termen de 9 luni de la semnarea contractului, Primăria va putea organiza licitaţia de execuţie a lucrărilor. 

Astfel, cel mai devreme, lucrările pe unele străzi enumerate mai sus ar putea începe în a doua jumătate a anului viitor sau în primăvara anului 2023. În total, cele 20 de străzi au aproape 13 km. Străzile au fiecare lungimi de sub 1 km, cu excepţia şos. Ştefan cel Mare (3,6 km) şi a bld. Poitiers (1,2 km). În prezent, Primăria are alte patru licitaţii în derulare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, dar, spre diferenţă de cea lansată ieri, toate vizează execuţia lucrărilor. Valoarea totală se ridică la aproape 55 milioane lei (inclusiv TVA). La două dintre licitaţii, municipalitatea a deschis ofertele, în cazul celorlalte termenul fiind începutul lunii octombrie.

Astfel, pentru refacerea str. Aurel Vlaicu (13,2 milioane lei) au fost înregistrate două oferte (Conest şi Geiger Transilvania), iar pentru alte şase străzi (Dr. Vicol, George Coşbuc, Al. Vlahuţă, D. Cantacuzino, Simion Bărnuţiu şi Sofia Nădejde) au licitat patru ofertanţi (Conest, Geiger, Danlin XXL şi asocierea Alpenside – Concret Drum).

Ultimul contract menţionat are o valoare estimată la 14,2 milioane lei. Celelalte două licitaţii, în cazul cărora ofertele vor fi deschise în octombrie, vizează următoarele străzi: Lupiţei, Varianta şos. Rediu, Albineţ, Hotin (un lot cu o valoare estimată la 9,1 mil. lei), Văscăuţeanu, Victor Babeş, Titu Maiorescu, Nicolae Istrati, Turcu, şos. Munteni (până la intrarea în Grădina Botanică), Ion Roată şi aleea Copou (contract cu o valoare estimată la 9,3 milioane lei).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri