ADVERTORIAL

Via Naturalia – Acorelle, parfumul naturii

vineri, 10 iunie 2016, 01:56
9 MIN

 Când vorbim de parfumuri, gândul ne duce imediat spre grădini cu flori, spre câmpuri înmiresmate sau colţurile viu colorate din grădina bunicilor. Şi e normal, pentru că simţurile noastre încep şi se dezvoltă la contactul cu Natura.

Parfumurile   au   fascinat   dintotdeauna, fiind considerate nu doar un lux necesar, ci şi un simbol al civilizaţiei, o artă ai cărei maeştri erau respectaţi şi aproape temuţi, fiind văzuţi în Antichitate ca deţinători ai tainelor zeilor, iar mai apoi, în Evul Mediu, devenind nu doar parfumieri, ci şi alchimişti şi magi.

Epoca modernă şi contemporană îi transformă pe parfumieri în specialişti foarte căutaţi şi "vânaţi" de marile case producătoare, un adevărat profesionist fiind foarte greu de pregătit şi păstrat, într-o lume în care concurenţa este deosebit de puternică. Fascinanta istorie a parfumurilor începe, potrivit cercetătorilor, încă din preistorie. S-au găsit destule dovezi care susţin această teorie, de la urme de uleiuri aromatice la vase care conţineau esenţe extrase din plante şi flori, aşa că se poate spune ca istoria parfumurilor este la fel de veche precum cea a umanităţii.

La sfârşitul secolului, parfumurile aveau mireasma unei singure flori. Trandafirul, violeta, liliacul, crinul erau la mare cerere. Miresmele de amestecuri florale au fost introduse spre sfârşitul primei decade când au fost descoperite noi ingrediente ce au fost amestecate pentru a rezulta noi parfumuri.

Mai târziu, au fost create mirosuri artificiale, care nu aveau nici o legatură cu parfumul unei flori sau al unui buchet de flori. Această realizare a revoluţionat industria parfumurilor. Astăzi, parfumurile au devenit mult mai complexe, cu multe tente şi tonuri, necunoscute înainte de descoperirea aromelor chimice. Mizând pe consumul în creştere, producătorii lansează anual, doar în Franţa, peste 400 de arome. Pentru cei curioşi, vă recomandăm o vizită edificatoare la Muzeul parfumurilor din Grasse (Provence – Franţa).

Astfel, într-o lume în care, din cauza nevoilor crescânde ale populaţiei şi a goanei marilor companii după profit, se inventează mii de înlocuitori, puritatea şi puterea naturii rămâne la dispoziţia noastră doar prin elementele naturale din produsele bio şi naturale.

Parfumuri – un domeniu în care marile firme reuşesc să scoată pe piaţă produse a căror cheltuieli de marketing şi publicitate depăşesc de multe ori 75% din preţul produsului. Sub pretextul secretelor de fabricaţie, producătorii nu sunt obligaţi să listeze produsele după ingrediente precum formaldehida sau alte substanţe chimice, şi îi spun simplu “fragrance”. Etichetele produselor trebuie să conţină compoziţia detaliată în lista INCI, iar pentru a veni în ajutorul dumneavoastră vă recomandăm să apelaţi la surse de informare specializate: www.cosmeticsdatabase.com.

Parfumurile sintetice, foarte alergene, conţin cantităţi mari de toxine chimice neafişate, acestea pot fi până la 200 de substanţe în compozitia unui parfum cu denumirea de Fragance, acesta fiind astfel un “acoperiş” pentru ftalaţi, parabeni, substanţe ce cauzează afecţiuni ale sistemului nervos, migrene, ameţeală, iritaţii ale pielii, hiperpigmentare, alergii, tuse violentă. Uleiurile esenţiale naturale din compoziţia cosmeticelor şi parfumurilor naturale previn înmulţirea bacteriilor şi a ciupercilor, dar folosirea parabenilor ca şi conservanţi în industria cosmetică clasică este preferată fiindcă au un preţ mai mic şi profitul adus de un produs făcut din compuşi ieftini, dar bine promovat pe piaţă, este maxim.

În comparaţie, parfumurile naturale sunt create din cele mai pure esenţe aromatice (uleiuri esenţiale, absolute, extracte cu dioxid de carbon, tincturi, infuzii). Acestea provin din frunze, flori, fructe, scoarţe, rădăcini obţinute în mod natural, fără ajutorul unor ingrediente chimice periculoase.

Parfumurile naturale nu conţin: ftalaţi, conservanţi chimici, substanţe bioacumulabile, agenţi de fixare chimici nocivi, nitraţi de mosc, etc. Aşadar, nu dau dureri de cap, ameţeli sau senzaţie de sufocare. Parfumurile naturale conţin ingrediente pure, concentrate vegetale cu adevărat efect aromaterapeutic, pe când în cele convenţionale găsim şi ingrediente de origine sintetică, create în laborator. Având în vedere că baza unui parfum natural este alcoolul care este conservant în esenţă, parfumurile naturale se îmbunătăţesc o dată cu trecerea timpului, pe masură ce esenţele se macerează. Multe din esenţele florale folosite într-un parfum natural valorează greutatea lor în aur.

Procesul lor de obţinere este laborios, sunt implicaţi sute de oameni care culeg manual florile, frunzele, etc, şi este necesară o cantitate foarte mare de produs vegetal pentru a obţine doar câteva grame de esenţă. Pe lângă asta, parfumurile naturale se produc şi se ambalează manual. Toate acestea fac dintr-un parfum natural un adevarat lux aromatic. La crearea unui parfum se lucrează aproximativ 3 ani.

Există mai feluri de parfumuri:
– eau de parfum, conţine de la 8 la 10 procente de esenţă aromată diluată cu alcool;
– eau de toilette, doar 5-8 procente;
– eau de cologne, 3-5 procente;
– eau fraiche, produs folosit foarte mult în Franţa şi SUA.

De   aici   vine   intensitatea   şi   durata mirosului. Pentru uleiurile eterice pure, naturale, obţinute din flori şi plante se plăteste o mică avere. 

La ce se referă notele unui parfum natural ?
În funcţie de rata de evaporare a esenţelor folosite, acestea se clasifică în note de vârf, mijloc şi bază.

* Notele de vârf sunt cele mai stimulate şi energizante, sunt fresh şi au o aromă intensă, care se simte prima dată când mirosim un amestec aromatic. Se percep intens aproximativ 5 minute şi cam în 15 minute dispar. Exemple: anason, busuioc, bergamota, coriandru, dafin, scorţişoară, eucalypt, lemongrass, neroli, portocală, mentă, pin, petitgrain, grepfruit, lime, salvie, lămâie, verbenă, tangerină, isop.

* Notele de mijloc se simt imediat după ce s-au evaporat notele de vârf, având o aromă puternică şi durabilă. În formula clasică va conţine nuanţe mai calde, florale, care încep să se simtă abia după 20 minute şi se pot menţine timp de aproape o oră; Exemple: museţel, fenicul, melisa, piper negru, cardamom, geranium, ienupăr, lavandă, palmarosa, rozmarin, tea-tree, mărar, ylang-ylang.

* Notele de bază determină persistenţa şi se evaporă cel mai greu. Reprezintă nota finală, supranumită şi corpul parfumului, aici fiind conţinute elementele care determină persistenţa parfumului. Începe să se simtă după aproximativ 30 minute şi persistă îndelung, minim 4 ore sau unele din ele până a doua zi. Sunt arome puternice, grele. Exemple: cuişoare, lemn de cedru, iasomie, ghimbir, tămâie, patchouli, lemn de santal, lemn de trandafir, vanilie, trandafir, vetiver.

Parfumurile naturale au arome botanice de plante şi flori, fiind foarte potrivite pentru persoane sensibile la mirosurile puternice şi care îşi doresc o aromă naturală, fină şi discretă, în perfectă armonie cu mirosul propriului corp, fără a-i deranja pe cei din jur. Fiind realizate din uleiuri esenţiale cu un grad de volatilitate ridicat, mirosul unui parfum natural de calitate va fi mai discret decât al unui parfum convenţional şi va dura între 4 şi 5 ore în funcţie de tipul de piele (cu cât e mai uscată cu atât durează mai puţin)

Mirosul dat de parfumul natural este unic, parfumul mirosind diferit în funcţie de fiecare individ datorită “chimiei” tipului de piele. Parfumurile naturale au o aromă foarte plăcută, cât se poate de naturală şi o acţiune aromaterapeutică la nivel fizic, mental şi spiritual datorită uleiurilor esenţiale din compoziţie. Se aplică pe pielea curată, fără urme de creme sau loţiuni, aroma lor simţindu-se intens după 10 minute de la aplicare.

Pentru ca un produs cosmetic să poata fi numit şi certificat ca produs cosmetic bio, la cel mai inalt standard COSMEBIO de catre Ecocert, trebuie să conţină cel putin 95% din ingrediente de origine naturală şi minim 10% să provină din Agricultura Ecologica.

Cine poate concura cu francezii cand e vorba de parfumuri ? Chiar şi când vine vorba de cele naturale şi bio tot ei sunt liderii.
Acorelle – Apă de parfum, marcă franţuzească de parfumuri bio, s-a dezvoltat sub motto-ul «Extraits d’émotions». Această gamă 100% naturală, certificată organic, are identităţi distincte bazate pe proprietăţile uleiurilor esenţiale în fiecare clasa a aromelor: de energie, echilibru, linişte. 

Acorelle concepe parfumuri certificate ecologic  la standard  Cosmebio de catre ECOCERT, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, parfumuri  ce influenţează pozitiv starea de spirit, datorită ingredientelor speciale, atent selecţionate, îmbinând arome de vanilie, cu nuci de cocos, portocale, anason, flori de ylang-ylang, bergamotă, ceai verde, piersici sau zmeură, armonios combinate, pentru a oferi un parfum delicat, de durată, ce poate contribui la diminuarea stresului şi la redarea starii de bună dispoziţie, datorită efectelor aromoterapeutice.

Majoritatea parfumurilor realizate de producătorul francez Acorelle au în compoziţie 98-100% ingrediente naturale, care provin în proporţie de 85% din fermele organice. Fiind concentrate în uleiuri esenţiale de cea mai pură calitate, aceste parfumuri au efecte de energizare, echilibrare şi calmare care vă ajută în mod natural.

Parfumurile Acorelle nu conţin nicio substanţă bioacumulatoare , agenţi de fixare chimici, nitraţi de mosc, ape demineralizate, coloranţi sau ftalaţi, fără materiale prime de origine animala, pesticide, îngrăşăminte chimice, coloranţi sintetici,  uleiuri sintetice, emolienţi şi alte substanţe chimice care afectează sănătatea.

Rezultat al colaborării cu experţi recunoscuti în Grasse (capitala mondială a parfumurilor), cu un excepţional simţ olfactiv, Patty Canac – olfactologist  şi Philippe Collet – creator exclusiv al parfumurilor franţuzeşti Acorelle, aceste parfumuri au fost create special pentru a se potrivi cu starea dumneavoastră.

Disponibile ca apă de parfum bio şi roll on, apă de toaletă naturală şi eau fraiche, produsele Acorelle sunt 100% naturale şi certificate organic susţin originalitatea olfactivă autentică prin combinarea parfumurilor cu proprietăţile uleiurilor esenţiale active  susţinând stările emoţionale cotidiene: de energie, echilibru, linişte.
Parfumurile Acorelle conţin 100% din ingrediente naturale, alcool organic din cereale, apă florală potrivită fiecărui parfum: trandafir, floare de portocal, albastrele, hamamelis, o selecţie de extracte subtil amestecate pentru a crea note bogate, vibrante.

o JARDIN DES THES – stimulează

o PATCHOULI ESSENTIELE – împlineşte

o TERRE DE CEDRE (unisex) – încurajează

o DOUCEUR DE ROSE – armonizează

o ABSOLU TIARE – echilibrează

o FLEUR DE VANILLE – alină

o DIVINE ORCHIDEE – antistres

o REVE DE LOTUS – relaxează

o INFUSION DE NEROLLI – linişteşte

Datorită know how-ului în crearea de parfumuri, Acorelle a dezvoltat şi ape de toaletă 88% naturale, în scopul de a oferi produse de calitate, cu formule hipoalergenice, potrivite pentru toate femeile, ape de toaletă ce îndeplinesc nevoile tot mai mari de bunăstare şi naturalitate ale consumatorilor. Această gamă naturală de ape de toaletă produsă în sud vestul Frantei, vă stă deasemenea la dispoziţie:

• JASMIN TROUBLANT

• VANILLE GARDENIA

• FLEUR POIVREE

• CERISE INTENSE

• COEUR DE ROSE

• ORCHIDEE BLANCHE

Marca franţuzească ACORELLE vă propune o gamă de produse naturale şi organice ce include parfumuri naturale, produse de epilare, de îngrijire a feţei şi îngrijirea corpului, produse pentru beleluşi şi creme de protecţie solară, certificate ecologic Cosmebio de ECOCERT.

Via Naturalia importă direct aceste parfumuri de la producătorul francez şi vi le pune la dispoziţie atât prin magazinul online specializat: www.bioaddict.ro cât şi prin magazinul bio situat în Iaşi,  în spatele Halei Centrale (strada Bărboi, lângă farmacia Davila) unde, de altfel, aveţi şi posibilitatea de a le testa. Vă aşteptam în lumea aromelor naturale şi vă promitem un regal oferit de natură cu ajutorul unora dintre cei mai cunoscuţi parfumieri francezi din regiunea Grasse (Provence).

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii