Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Viața de basm a celor condamnați în dosarul ”Ferma Băneasa”: trai regal, iubite celebre, botezuri prezidențiale

GALERIE
Paul Philippe al României, remus truica
  • Paul Philippe al României, remus truica
- +

Știm acum: în dosarul Ferma Băneasa “și-au luat-o” Remus Truică - 7 ani de închisoare, Paul Philippe al României - 3 ani și 4 luni, Dan Andronic - 3 ani cu suspendare, miliardarul Beny Steinmetz, 5 ani, Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu) - 5 ani de închisoare. Știm și suveica pe care au făcut-o acești oameni ca să binemerite anii ăștia de pușcărie. Paul Phillippe se credea prinț, rege, împărat și pe baza acestei utopii, de la Truică la Andronic, de la Nela la Steinmetz, toți s-au repezit să devore acest fake contemporan. Ați observat însă, cum toți se aseamănă? Prin poveștile lor de viață? Hahaha, e fantastic!

Basmul lui Paul Philippe al României - 3 ani și 4 luni de închisoare Paul-Philippe al României sau Paul-Philippe de Hohenzollern sau Prințul Paul Philippe al României sau Alteța Sa Regală, Prințul Paul Philippe al României, oricare ar fi numele omului, Paul are o poveste ce rupe gura târgului.

Viața Prințului a fost ușoară. A degustat, ca orice prinț, din toate delicile epocii. Când a fost fotografia la modă a făcut fotografie. Când au fost antichitățile în vogă a vânat obiecte vechi. Când a venit turismul exotic la modă a intrat într-o firmă de fregate pentru Seychelles. Ce să mai spunem, ca orice prinț din toate a practicat câte puțin, fără să exceleze. Când a fost cazul, s-a plictisit. După 1990 totuși a avut o constanță: traiul său de prinț utopic și fără speranță. Cu vorba sa împleticit românească, prințul a trecut întâi drept un caraghios în România. În primii ani, cum deschidea gura, cum audiența se rupea de râs. Este, a fost și va fi, un prinț “de carton”, are ca os aristocrat parte din trupul lui Carol al II-lea, dar n-are niciun fel de recunoaștere din partea Curților Regale. Ideea lui însă a fost fermă: orice s-ar spune, eu sunt ce cred eu că sunt. Coincidență sau nu, în trena infracțională a prințului s-au prins alți utopiști, oameni de poveste.

O vorbă trebuie spusă despre Lia, prințesa lui Paul.

Voi știți cine este Lia? La vârsta de 25 de ani s-a căsătorit cu avocatul Melvin Belli, de numai 64 de anișori. Dar cine este Melvin Belli? Melvin era avocat și “Rege al infractorilor și delictelor”, clinții săi fiind celebritățile epocii: Zsa Zsa Gabor, Errol Flynn, Chuck Berry, Muhammad Ali, The Rolling Stones, Lana Turner, Tony Curtis. A fost avocat al lui Jack Ruby, cel care l-a împușcat pe Lee Harvey Oswald. Lee, l-a rândul lui, la împușcat pe John F. Kennedy. Când avea deja mulți-mulți ani, Lia l-a lăsat pe Belli. Belli şi-a acuzat soţia că l-a înşelat şi că i-a omorât câinele. În cele din urmă a fost nevoit să-i acorde acesteia 15 milioane de dolari, în urma procesului de divorţ. (colaj wikipedia+declarații Lia)
Coincidență sau nu, Lia l-a întâlnit pe Paul. Și din 1993 a devenit Prințesă al unui regat "de carton", al unei povești spuse de Paul.

Remus Truică - 7 ani de închisoare

Remus este și el un personaj "de carton". El este primul care a văzut dincolo de limba stâlcită a prințului, milioarde de euro. Care e viața lui Remus? Mai mult nimicuri. Dar om l-a făcut Adrian Năstase ca prim ministru. Remus este un vânător de personalități, prin care să-și facă un nume. Este un fel de Julien Sorel, din Roșu și Negru al lui Stendhal. N-are scrupule, importantă e ascensiunea sa. Ciuta cea mai de vază vânată de Remus este totuși Patricia Kaas, o vedetă a generațiilor trecute, dar ce contează?, o căprioară încă pentru care Remus a plătit 80000 de euro ca să-i cânte acasă la el, la urechea lui. Aici, Patricia dincolo de răvășitorii nuri uitați printre pernele din vila din Snagov a lăsat o mărturie despre felul în care acționa Remus. M-a copleșit Remus, a declarat Kaas, când aveam nevoie de apă, îmi dădea apă, când vroiam șampanie și icre îmi dădea șampanie și icre. După noaptea de dragoste am ieșit aproape îndrăgostită. Extrapolând, cred că la fel s-a simțit și Adrian Năstase când din om de casă, lingușitor și aranjor, și-a numit Remusul, un om bun la toate, șef de cabinet. Coincidență sau nu, Remus a fost primul care a crezut în utopia lui Paul de România: sunt os domnesc, am proprietăți de revendicat, hai s-o facem! Da, Alteță, cum să nu? Remus nu a văzut doar o oportunitate, cred că a văzut o înălțare supremă. Va fi deținătorul averilor regale. Coincidență sau nu, Remus + Paul = alianță de basm.

Mai mult, pe hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri