anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Advertorial

Viața de student în cel mai mare campus din România

GALERIE
tuiasi45tuiasi46tuiasi47tuiasi49tuiasi48tuiasi55tuiasi53tuiasi51tuiasi57tuiasi56tuiasi39tuiasi40tuiasi41tuiasi42tuiasi43tuiasi44
 • tuiasi45
 • tuiasi46
 • tuiasi47
 • tuiasi49
 • tuiasi48
 • tuiasi55
 • tuiasi53
 • tuiasi51
 • tuiasi57
 • tuiasi56
 • tuiasi39
 • tuiasi40
 • tuiasi41
 • tuiasi42
 • tuiasi43
 • tuiasi44
- +

Ca student la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI), în afara orelor de curs, de seminar şi de laborator, tinerii se pot bucura de experienţa plină de forfotă a vieţii de cămin în cel mai mare campus din ţară, Campusul „Tudor Vladimirescu”, alături de cei 7.999 colegi cazaţi acolo.

 Studenţii TUIAŞI se pot întrece cu alţi colegi din ţară şi din toată lumea în competiţii inginereşti şi sportive şi să pună lumea la cale cu prilejul şcolilor de vară, al workshop-urilor, training-urilor şi târgurilor educaţionale. Însă activităţile lor nu se limitează la cele de profil tehnic. Ei joacă „Teatru’ntre cămine”, sunt reporteri radio, organizează seri de film, campanii umanitare, flashmob-uri sau petreceri tematice.
 
TUIAŞI trăieşte şi prin ligile studenţeşti care sunt implicate în viaţa universităţii şi iau parte la procesele decizionale, se preocupă să păstreze o relaţie de cooperare între universitate, studenţi şi angajatori, dar în acelaşi timp au în vedere şi să facă din studenţie o experienţă distractivă şi palpitantă. Acestea sunt: Board of European Students of Techonology Iaşi (BEST Iaşi); Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii (ASAFCI); Liga Studenților de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare (LSAC); Liga Studenţilor Electronişti (LSETC); Liga Studenţilor Electrotehnişti (LSETH); Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Hidrotehnişti (ASAH); Asociaţia Studenţilor Chimişti „Chemis” (ASC Chemis); Liga Studenţilor TCM-işti (LSTCM); Liga Studenților de la Mecanică (LSM); Asociaţia Studenţilor Arhitecţi Iaşi (ASAI).
 
Workshop-uri, baluri, festivaluri
 
Studenții „implicaţi” în viaţa de dincolo de amfiteatre participă la cursuri şi workshop-uri de programare, de robotică şi se întrec în crearea de aplicaţii pentru web şi pentru desktop. Se relaxează şi distrează împreună cu colegii în excursii, concerte, maratoane de filme, jocuri în aer liber sau pe calculator, seri de umor, festivaluri organizate de organizaţii studenţeşti, baluri ale bobocilor. Ori se implică în activităţi de creaţie şi cercetare alături de colegi mai mari şi profesori, participă la concursuri naţionale şi internaţionale, cercuri studenţeşti şi workshop-uri dedicate, tabere de creaţie, restaurări, meşteşuguri sau fotografie. Unii chiar sunt reporteri la Radio ASAFCI, fac excursii pe şantiere sau dau meditații pentru examene colegilor mai mici.
 
Studenţii TUIAŞI pot participa la competiţii sportive, la stand-up comedy sau la căsătorii pentru o zi, se pot implica în campanii umanitare sau de conştientizare a riscurilor consumului de droguri ori în acţiuni de ecologizare a spaţiului verde din campus. Au posibilitatea să meargă gratuit în tabere de vară şi de iarnă, să ia masa la cantina Universității, au reduceri la transport.
 
De la sportul rege, la marş
 
Universitatea Tehnică din Iaşi are propria echipă de fotbal care în 2014 a fost campioană naţională şi va reprezenta TUIAŞI şi România la faza internaţională. Jucătorii au echipamente proprii, în culorile alb-albastru care amintesc de tradiţia Politehnicii Iaşi. Începând cu anul 2013, TUIAŞI a participat la mai multe competiţii sportive organizate de Federaţia Română de Minifotbal sau desfăşurate sub egida Federaţiei Române de Fotbal, obţinând rezultate remarcabile.
 
În aprilie 2014, mai multe echipe ale TUIAŞI au participat la Festivalul Artei şi Creaţiei Studenţeşti „Gaudeamus”.
 
A devenit o tradiţie ca, în fiecare an, studenţii TUIAŞI să participe la Ziua Absolventului. Echipaţi cu pancarte, cu vuvuzele, cu tot felul de instalaţii ingenioase şi cu sloganuri care de care mai inedite, dovedesc în fiecare an că energia şi creativitatea şi-au dat mâna şi sunt mereu gata de marş.

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi admiterea la cele unsprezece facultăţi ale sale va avea loc perioada 14 - 31 iulie (sesiunea de vară) şi între 8-18 septembrie (sesiunea de toamnă).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X