Viaţa mitropolitului Iosif Naniescu, descusută într-un volum publicat la Editura UAIC
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Viaţa mitropolitului Iosif Naniescu, descusută într-un volum publicat la Editura UAIC

GALERIE
Iosif Naniescu
  • Iosif Naniescu
- +

Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi lansează săptămână viitoare, în sala SINAXAR de la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Iaşi, volumul „Mitropolitul Iosif Naniescu 1872-1902”, scris de Vasile-Lucian Goldan, publicat recent în colecţia Historica. Evenimentul va avea loc joi, 11 martie, de la ora 11.00. 

La manifestarea organizată de editură va participa scriitorul, prof.dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, cercetătorul ştiinţific Andi Mihalache, de la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol”, cât şi prof.dr. Constantin Dram, directorul Editurii UAIC.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. „Volumul lui Vasile-Lucian V. Goldan reprezintă o expunere sistematică şi obiectivă a personalităţii mitropolitului Iosif Naniescu, a contribuţiei sale la revigorarea culturii şi a vieţii bisericeşti în Ţara Românească şi, mai ales, în Moldova. Obiectivul cărţii îl constituie suplinirea unei cercetări istorice veritabile cu privire la viaţa şi activitatea mitropolitului moldovean în cadrul Mitropoliei Moldovei şi Sucevei”, au transmis reprezentanţii editurii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.