anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Făcea chetă printre amici sau colegi: 10-15 lei de la fiecare pentru un joint

Viaţă ratată: elev bun, condamnat pentru droguri la trei ani şi jumătate de puşcărie

GALERIE
Joint
 • Joint
- +

Băiatul, un elev bun la învăţătură, de clasa a XII-a, va sta după gratii în loc să-şi vadă de examene, după ce a fost prins cu droguri în maşină în Copou, alături de amicii care îi erau clienţi. Deşi în general instanţa a admis că acesta nu se prea droga, pentru că i se făcea rău, a reţinut însă că se ocupa asiduu de vânzări. Practic, deşi i s-a dat pedeapsa minimă, tot a primit o condamnare de 3 ani jumătate de închisoare.

În loc ca în aceste zile să-şi dea bacalaureatul de toamnă, după ce l-a ratat prin neprezentare pe cel din vară, un tânăr din Hlincea se pregăteşte să înceapă ispăşirea unei pedepse pentru trafic de droguri.

Curtea de Apel ieşeană a respins apelul îanintat de Robert Andriazi împotriva sentinţei date de Tribunal. Tânărul a primit o pedeapsă relativ uşoară, dar tot va rămâne închis timp de 3 ani şi jumătate.

Stăteau în maşini cu luminile stinse

Elev în clasa a XII-a a Liceului de Mecatronică şi Automatizări, Robert Andriazi a fost trimis în judecată anul trecut pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. Fusese depistat de poliţiştii locali aflaţi în patrulare în zona Rond Agronomie în seara zilei de 8 ianuarie.

Atenţia poliţiştior a fost atrasă de vederea a patru autoturisme parcate într-o zonă ferită, cu luminile stinse, şi a 10 persoane aflate în apropierea acestora. În autoturismul lui Andriazi şi asupra acestuia au fost găsite 26 de comprimate de MDMA şi 22,19 grame de cannabis. Drogurile nici măcar nu erau bine ascunse.

Comprimatele de MDMA se aflau pur şi simplu în tocul ochelarilor, sub laveta folosită pentru ştergerea acestora. Cannabisul se afla într-un borcan de plastic aflat în rucsacul băiatului.

În faţa instanţei, tânărul a solicitat schimbarea încadrării juridice din trafic de droguri, pedepsit cu închisoarea între 3 şi 15 ani, în consum ilicit de droguri, invocând faptul că drogurile ar fi fost achiziţionate pentru consumul propriu, caz în care pedeapsa maximă este de doar 5 ani de închisoare.

Apărarea a fost respinsă însă de judecători, care au considerat că cele 26 de comprimate de MDMA reprezintă o cantitate prea mare pentru uzul curent. În plus, Andriazi mai consumase ecstasy de doar două ori în viaţă, simţindu-se rău de fiecare dată. Magistraţii au dedus astfel că drogurile urmau a fi revândute.

De altfel, băiatul obişnuia să organizeze întâlniri cu prietenii în scopul fumării de cannabis. Fiecare contribuia cu 10-15 lei, iar Andriazi asigura drogurile. Activitatea de traficant a lui Andriazi a durat doar câteva luni, începând în toamna anului 2019.

Pedeapsa minimă

Instanţa a luat în calcul, în favoarea inculpatului, cantitatea relativ mică de droguri deţinută, profitul mic obţinut din revânzarea drogurilor, rezultatele şcolare bune, dar şi faptul că familia acestuia nu se ocupa îndeaproape de el, ceea ce a favorizat intrarea într-un anturaj dubios.

De altfel, tânărul şi-a continuat studiile în format online, chiar şi din arest. Pedeapsa finală stabilită de magistraţii Tribunalului a fost orientată spre minim, respectiv 3 ani şi 6 luni de închisoare, în regim de detenţie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.