anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Viaţa satului - O întâlnire între un grup cu Audi şi unul cu un cal s-a terminat cu o bătaie generalizată, cu furci şi topoare

GALERIE
bataie, sateni, audi, caruta
 • bataie, sateni, audi, caruta
- +

Două grupuri de săteni au transformat Dumeştiul în câmp de bătălie. Un prim conflict în mijlocul străzii a fost urmat de un asalt organizat asupra casei adversarilor. Doar şansa a făcut ca topoarele şi furcile să nu lase şi cadavre pe câmpul de luptă. Magistraţii Tribunalului au împărţit vineri pedepse în stânga şi-n dreapta. Cea mai drastică a fost repartizată unui minor, expert deja în mânuirea toporului.

În ianuarie anul trecut, Mihai Stoleru îşi sărbătorea ziua de naştere acasă, în satul Păuşeşti. Pe seară, după grătar, băutura era pe terminate, aşa că bărbatul s-a urcat în automobilul său Audi Q5, împreună cu Vlad Ioniţoaiei şi un alt invitat şi a plecat să facă reaprovizionarea cu alcool şi ţigări. La întoarcere, au constatat că pe drum se mai aflau trei săteni şi un cal, care mergeau în aceeaşi direcţie. Ar fi avut loc să treacă, dar unul dintre cei trei pietoni, G.P., în vârstă de 13 ani, făcea parte dintr-o familie aflată în conflict cu numeroşi săteni. Membrii familiei lucrau cu ziua prin sat, dar rareori erau mulţumiţi de plata primită. Lui Ioniţoaiei îi dăduseră foc la gard, pe alt sătean îl loviseră cu un par. De aici, şi o atmosferă de tensiune mocnită.

Văzându-i pe drum, Stoleru a claxonat întâi energic, apoi a coborât din maşină, împreună cu ceilalţi doi. Între ocupanţii autoturismului şi pietoni a izbucnit o altercaţie. G.P. a fost tras jos de pe cal şi lovit cu palmele peste faţă de către Ioniţoaiei. Alt pieton, Ionuţ Păduraru, a fost atacat de un alt ocupant al maşinii. Speriat, a aruncat în acesta cu furca, lovindu-l în cap. Apoi, cei trei aflaţi pe drum au sărit gardul unei gospodării şi au fugit spre casă. Aici, G.P. i-a povestit bunicii sale că a fost bătut pe drum de Ioniţoaei, iar femeia a sunat la poliţie. Până să ajungă însă oamenii legii, din ocupanţii maşinii ajunseseră acasă, povestind cele întâmplate, din perspectiva lor. Apoi, Stoleru a luat o furcă, iar Ioniţoaiei un par şi au plecat spre casa familiei Păduraru, pentru a se răzbuna. Din urma lor au pornit să-i ajute şi Costel şi Iulian Ciurcă, cu o furcă şi un topor. Un al cincilea invitat s-a luat şi dânsul după ei. Nu aflase ce se petrecuse, dar a încercat să-i oprească.

Ajunşi la poarta familiei Păduraru, au fost întâmpinaţi de mama lui G.P., dar şi de puşti, de Ionuţ Păduraru, Cristinel Păduraru şi alt minor, I.A.C., fiecare înarmaţi cu ce găsiseră la îndemână. S-au schimbat înjurături peste gard, iar totul s-ar fi putut încheia aici. Costel Ciurcă însă l-a atacat pe I.A.C. Acesta a parat lovitura cu toporul, apoi l-a lovit pe Ciurcă în cap şi în spate, acesta prăbuşindu-se. De aici, confllictul s-a transformat într-o adevărată bătălie. Stoleru a intervenit în sprijinul lui Ciurcă, lovindu-l pe I.A.C. în burtă cu furca. Băiatul a strigat după ajutor, iar Stoleru s-a trezit atacat de doi adversari. A reuşit să-l lovească pe Cristinel Păduraru cu furca în spate, dar a primit o lovitură de topor în picior, căzând şi el. Apoi a mai fost lovit cu un par de Ionuţ Păduraru şi cu toporul de I.A.C., acesta lovindu-l de mai multe ori. Stoleru a mai încasat şi câteva lovituri de furcă, fiind salvat de intervenţia soţiei sale care s-a interpus între el şi atacatori. Întreaga bătălie a durat aproximativ 5 minute, până când a ajuns şi poliţia, care fusese apelată din nou de bunica lui G.P.

Cinci dintre protagoniştii bătăliei de la Păuşeşti, din ambele tabere, au ajuns în faţa Tribunalului, sub acuzaţii ca loviri sau alte violenţe ori tentativă de omor calificat. Doi dintre ei au fost în proces şi părţi vătămate, având de suferit de pe urma loviturilor celorlalţi. Declaraţiile celor implicaţi au fost de multe ori contradictorii, judecătorii trebuind practic să audieze pe fiecare dintre ei şi pe martorii care asistaseră la luptă pentru a descâlci desfăşurarea acesteia. Luând în calcul faptul că practic niciunul dintre participanţi nu era nevinovat, judecătorii au împărţit pedepse în ambele părţi. Trei dintre scandalagii au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 2 ani şi 2 ani şi 8 luni, dar cu suspendare. Cea mai severă pedeapsă a primit-o A.I.C., magistraţii raportându-se la faptul că acesta se implicase activ în luptă, loviturile aplicate de acesta cu toporul putându-se solda cu un deznodământ fatal. Băiatul, în vârstă de 15 ani în momentul conflictului, va fi internat timp de trei ani într-un centru educativ. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alegerile din Italia accentuează tendinţa de a aduce valorile culturale şi chestiunea raporturile dintre Comisia Europeană şi statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nichita DANILOV

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nu cred că trăim în interiorul unui univers cumva asemănător cu peştera închipuită de Platon, în care materia devine o simplă proiecţie a umbrei spiritului sau cam aşa ceva. Dar suntem pe cale de-a crea un astfel de univers, care să acapareze (să înghită) propriul nostru univers. Trăim într-un timp în care lumea reală începe să fie dominată de spaţiul virtual.

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Ciprian IFTIMOAEI

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Are toate şansele să câştige postul de premier şi să devină prima femeie din istoria Italiei care exercită cea mai importantă funcţie politică, ţinând cont că preşedintele acestei ţări europene are un rol de reprezentare, decorativ, fără influenţă prea mare în politica internă şi internaţională. Este vorba de Georgia Meloni, noua stea a politicii italiene, care a câştigat alegerile ca preşedinte al partidului Fraţii Italiei (FdI) şi care a făcut să tresară establishment-ul politico-birocratic de la Bruxelles, îngrijorat pe bună dreptate de ascensiunea extremei drepte italiene.

Javroave putiniste

Michael ASTNER

Javroave putiniste

Deci, avem aşa: un stat mai mare decât China, întins pe două continente, care nu-şi mai încape în piele şi invadează fără niciun motiv un stat vecin (încălcând toate normele internaţionale şi Carta ONU), unde bombardează cartiere rezidenţiale, spitale, şcoli şi grădiniţe, pune la pământ oraşe-ntregi (Mariupol!!!), fură grâne şi curent şi, în general, comite crime de război pe bandă rulantă. 

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.