Vicepremier: Premierul Fico se află într-o stare stabilă, dar în continuare „foarte gravă”

joi, 16 mai 2024, 12:25
1 MIN
 Vicepremier: Premierul Fico se află într-o stare stabilă, dar în continuare „foarte gravă”

Premierul slovac Robert Fico se afla joi într-o stare stabilă, dar în continuare ”foarte gravă”, după ce a fost rănit prin împuşcare miercuri, anunţă vicepremierul Robert Kalinak, relatează AFP.

”În această noapte (de miercuri spre joi), medicii au reuşit să stabilizeze starea pacientului”, anunţă vicepremierul Robert Kalinak, totodată ministrul Apărării.

”Din nefericire, starea rămâne foarte gravă, pentru că rănile sale sunt complicate”, adaugă el într-o conferinţă de presă, susţinută în faţa Spitalului Roosevelt din Banska Bystrica (centru). Premierul Robert Fico, în vârstă de 59 de ani, a fost supus miercuri unei ”operaţii de cinci ore”, anunţă directoarea spitalului, Miriam Lapunikova.

Ea confirmă că liderul slovac se află în continuare într-o stare ”cu adevărat foarte gravă” şi va rămâne internat la terapie intensivă.

Robert Fico a fost împşcat de ”mai multe ori”, scria pe pagina sa oficială de Facebook miercuri după-amiaza, în urma unei reuniuni a Guvernului la Handlova, în centrul Slovaciei. Acest atentat a provocat o emoţie puternică în Europa Centrală şi un val de condamnări la nivel internaţional.

Robert Kalinak acuză cun ”atac politic” şi cere ”să se reacţioneze ca atare”. Poliţia l-a arestat pe presupusul atacator, în vârstă de 71 de ani, identificat de presa locală ca fiind un scriitor local. Autorităţile nu au oferit nicio informaţie, în acest stadiu, despre motivaţia atacului.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii