Viceprimarul „trădător” a încercat să tragă de timp, dar judecătorii i-au fixat termen
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Viceprimarul „trădător” a încercat să tragă de timp, dar judecătorii i-au fixat termen

GALERIE
cezar baciu
 • cezar baciu
- +

Viceprimarul Cezar Baciu va fi citat la Tribunal în prima jumătate a lunii ianuarie 2022. Este vorba despre procesul deschis de acesta împotriva deciziei USR de a-l exclude din partid în primăvara acestui an. Într-o tentativă de a-şi prelungi şederea în Palatul Roznovanu, viceprimarul a încercat să tergiverseze procesul: a depus o cerere de suspendare a judecăţii, dar demersul său fost respins de judecători.

În context, amintim că miza acestui proces pentru Baciu este chiar funcţia de viceprimar: dacă judecătorii confirmă excluderea sa din USR, atunci, confom legii, Baciu pierde funcţia de consilier local şi, implicit, pe cea de viceprimar. Contactat în cursul zilei de ieri, Cezar Baciu a precizat că a solicitat o suspendare a acţiunii din instanţă până la clarificarea situaţiei din partid în contextul în care el a contestat excluderea sa şi la foruri interne.

„Nici la acest moment eu nu am primit decizia Comisiei de Arbitraj şi Etică cu privire la contestaţia pe care am depus-o împotriva hotărârii de excludere. Având în vedere faptul că, cel puţin teoretic, există posibilitatea admiterii cererii mele şi anularea hotărârii de excludere, am considerat firesc să suspend judecata până la finalizarea procedurii interne. Acest lucru se datorează şi faptului că ei s-au mişcat foarte greu cu privire la analiza şi luarea unei decizii în ceea ce priveşte contestaţia depusă de mine”, a comentat viceprimarul.

Baciu a fost exclus din USR în luna mai, după ce a schimbat taberele politice: a votat în favoarea bugetului local, deşi decizia USR de la acea vreme era una încă de negociere cu PNL pe modul de cheltuiere a banilor publici. La scurt timp, Baciu a fost „răsplătit”: liberalii l-au propus viceprimar, iar salariul său actual încasat lunar este similar cu cel pe care îl avea pe un întreg an la fostul său angajator (câteva mii de euro). Anterior, Baciu a fost agent vânzări la firma Ciserom, producător românesc de şoşete şi ciorapi.

La sfârşitul lunii mai, Baciu a contestat în instanţă excluderea din USR, iar până acum au fost trei termene. „Respinge ca nefondată cererea de suspendare a judecăţii formulată de reclamant”, se arată în cea mai recentă decizie a judecătorilor din procesul lui Baciu.

Totodată, în încheierea de şedinţă se precizează că sunt respinse şi alte două solicitări: una de excepţie a inadmisibilităţii cererii (invocată de USR) şi cealaltă vizând excepţia lipsei calităţii procesuale pasive (invocată de filiala Iaşi a USR). Astfel, Tribunalul Iaşi a dispus continuarea acţiunii şi a stabilit ca termen 11 ianuarie, cu citarea părţilor.

Dacă judecătorii vor confirma excluderea din USR al lui Cezar Baciu, atunci acesta îşi va pierde calitatea de consilier local şi, implicit, pe cea de viceprimar. Conform atribuţiilor stabilite de primarul Mihai Chirica, Cezar Baciu coordonează activităţile următoarelor instituţii şi departamente: Citadin, Ecopiaţa, Termoservice, Registrul Agricol, Direcţia Evidenţă Patrimoniu Public şi Privat şi Direcţia Fond Locativ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X