Viceprimarul Mihai Chirica a scăpat de "blestemul teilor". Nu va fi urmărit penal pentru tăierea teilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Viceprimarul Mihai Chirica a scăpat de "blestemul teilor". Nu va fi urmărit penal pentru tăierea teilor

GALERIE
mihai chirica
  • mihai chirica
- +

Procurorii au clasat cauza, după ce au făcut cercetări în urma plângerii unei asociaţii.

Procurorii au clasat dosarul penal referitor la tăierile teilor de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Aceştia au finalizat cercetările în dosarul al cărui protagonist a fost viceprimarul Mihai Chirica. „Adresa am primit-o în poştă, acasă, vineri. Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi anun­ţă că rezoluţia este de neîncepere a urmării penale pe reclamaţia pri­vind tăierea abuzivă a teilor pe ali­niamentul de pe Ştefan cel Mare“, a anunţat Chirica. Denunţul care a stat la baza acestui dosar a fost făcut împotriva lui Chirica de către Aso­ciaţia Cetăţenilor Abuzaţi din Ro­mânia (ACAR), acuzaţia imputată viceprimarului fiind de tăiere ilegală de arbori. Poliţiştii de la Secţia 3 au înaintat dosarul în septembrie anul trecut la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi pentru distrugere. În denunţul amintit, ACAR l-a acuzat pe viceprimar că prin acţiunea de tăiere ar fi „ignorat normele de drept civic şi de bun-simţ“. Asociaţia condusă de Virgil Iordache a conda­mant tăierea unui număr de aproximativ 142 de arbori, specia tei, im­putându-i viceprimarului interese ascunse. Conform lui Chirica, pro­curorii au dispus la sfârşitul săptă­mânii trecute neînceperea urmării penale. „Justiţia îşi spune cuvântul de fiecare dată. Probabil nu i-a fost uşor nici procurorului de caz să ia o decizie sub presiuni permanente din partea asociaţiilor.

Despre reclamanţi numai de bine, nu am nimic personal cu ei, voi discuta într-o manieră la fel de prietenoasă cu ei. Este dreptul lor. Mă bucur foarte mult că şi colegii de la Garda de Mediu au înţeles că atribuţia privind administrarea spaţiilor verzi şi a vegetaţiei este exclusiv a autorităţii locale.

Interferenţa cu alte instituţii se petrece doar acolo unde legea o prevede“, a mai spus viceprimarul Chirica.

Ordonanţa care a intrat în po­sesia „Ziarului de Iaşi“ arată că prim-procurorul Oana Nica An­dreea a dispus clasarea cauzei a­vând ca obiect mai multe infrac­ţiuni: tăierea fără drept de arbori din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara fondului fores­tier naţional, fals material în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu. Per­soa­nele care au făcut plângerea penală au declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ că urmează să depună contestaţie împotriva re­zoluţiei procurorilor. „Răspunsul de la Parchet a venit pentru asociaţie. Am discutat că vom face con­testaţie la decizie“, a spus Virgil Iordache, preşedintele ACAR. Şi Dinu Munteanu din partea Grupului „Iaşul iubeşte teii“ a declarat că va face contestaţie.

„So­lutia va fi contestată. Docu­mentul din partea Procuraturii este viciat de o serie de erori“, a precizat Munteanu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.