anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

sambata, 21.05.2022

PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Victime ale sălbăticiunilor stârnite de foame: bieţi lupi şi urşi atacaţi şi mâncaţi de săteni!

GALERIE
Patratel VINERI, 21 ianuarie 2022 - 1Patratel VINERI, 21 ianuarie 2022 - 2Patratel VINERI, 21 ianuarie 2022 - 3
 • Patratel VINERI, 21 ianuarie 2022 - 1
 • Patratel VINERI, 21 ianuarie 2022 - 2
 • Patratel VINERI, 21 ianuarie 2022 - 3
- +

* Ca în fiecare iarnă, la vremea asta, frigul, vântul şi foamea fac ca mii de sălbăticiuni să-şi părăsească locurile de hibernare şi să pornească la vânătoare, în căutarea unor vietăţi nevinovate, cu sânge cald. Tocmai am aflat de la corespondenţii noştri că zeci de săteni din Consumatori, cu foame şi sete în priviri şi cu furci şi securi în mâini, au atacat cu sălbăticie o haită de sărmani lupi înfometaţi şi slăbiţi, făcând prăpăd printre bietele patrupede nevinovate. În acelaşi timp, nişte localnici sălbatici din Machitori au părăsit localitatea de domiciliu şi au plecat în munţi, precum strămoşii lor în vremurile de restrişte în care dădeau turcii, tătarii sau, mai rău, ruşii şi comuniştii; acolo, după o pândă de câteva ore, au reuşit să captureze un urs deosebit de crud (cel puţin aşa a declarat unul dintre ei, care spune că ar fi preferat să fie ceva mai copt), pe care l-au legat şi l-au târât la bufet, unde l-au schimbat pe rachiu.

* De obicei, vara, când temperaturile cresc peste media intervalului de prognoză, iar Indicatorul de Temperatură şi Umiditate ITU depăşeşte pragul de 80 de unităţi, mulţi cetăţeni suferă, fiindcă starea de disconfort termic se accentuează; din acest motiv, autorităţile amenajează în locurile aglomerate corturi speciale anti-caniculă, în care cei aflaţi în pragul leşinului pot beneficia de umbră, răcoare şi apă. Alţi corespondenţi ne-au informat că, deoarece se consideră oameni gospodari, care fac vara sanie şi iarna car, unii primari din ţară au instalat cu puţine zile în urmă, în plină lună Gerar, corturi anti-caniculă în localităţile lor, pentru binele alegătorilor. La început, adversarii politici ai respectivilor edili şi-au bătut joc pe drept cuvânt de iniţiativa acestora, dar în final au fost nevoiţi să recunoască în public că în corturile anti-caniculă chiar e bine şi nu e pic de caniculă!

* Elevii Şcolii Gimnaziale "Pazvante Chiorul" au fost scoşi după ore în parcarea unui supermarket din apropiere, să participe la concursul de oameni de zăpadă dedicat celui de-al doilea semestru al anului de învăţământ. Deoarece materia primă a lipsit, nefiind fulg de zăpadă pe jos, copiii s-au descurcat cu ce au găsit pe la tomberoanele magazinului: ambalaje vechi, polistiren scârţâitor, lut, legume stricate, oale sparte şi mături rupte, scoase din raionul "Produse menaj". După doar o oră, oamenii lor din materiale diverse, extrem de realişti, au fost confundaţi de trecători cu clienţi fericiţi, care trec prin parcare ducând în mâini şi pe capete mături şi oale luate la promoţie, motiv pentru care toţi pensionarii din cartier s-au repezit într-acolo, să cumpere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.