anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 27.09.2020

Comunicat de presă (P)

Victorie pentru Moldova!

GALERIE
investire 1
  • investire 1
- +

Începând cu 4 noiembrie, Iașul are un reprezentant în guvern! Este vorba despre Costel Alexe, liderul filialei județene PNL Iași.

După o perioadă de 7 ani în care a fost deputat în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic, dar și în Comisia pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, dl Costel Alexe și-a depus jurământul de onoare prin care a fost învestit în funcția de Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor.

După mai bine de 80 de ani, România are un guvern exclusiv liberal, care a primit 240 de voturi „pentru” din partea Parlamentului, fiind necesare 233 de voturi din partea parlamentarilor pentru ca executivul propus de Ludovic Orban să fie aprobat.

De asemenea, Iașul se poate mândri că a trimis la Palatul Victoria un specialist în domeniu, Alexe fiind Doctor în Meteorologie și Climatologie care nu doar că a adresat peste 200 de întrebări și interpelări guvernanților în perioada în care a fost deputat, dar a și întreprins acțiuni alături de societatea civilă.

Cele mai recente acțiuni au fost reprezentate de plantarea de copaci și participare la „Marșul pentru păduri”, căci Alexe consideră că „nu ai nevoie de o funcție pentru a fi respectuos cu mediul. E vorba mai curând despre principiiile fiecăruia, despre educație și despre puterea voinței.”, dovadă a faptului că Alexe pune accent pe buna relație între instituțiile statului, societatea civilă și organizațiile neguvernamentale.

În vârstă de 36 de ani, Alexe afirmă că este îndeajuns de tânăr încât să poată inova, dar și suficient de matur pentru a putea aprecia realist mijloacele de concretizare ale ideilor sale.

Astfel că acesta își propune să operaționalizeze Sistemul Național Integrat de Urmărire a Trasabilității Materialelor Lemnoase, să introducă obligativitatea GPS-ului pentru toate camioanele care transportă lemn, să asigure supravegherea video şi identificarea camioanelor care transportă lemn către gatere şi depozite, să reintroducă sistemul de ALERTE, dar și să reia supravegherea prin satelit, asigurând finanșarea acesteea, astfel încât „dacă voi pleca mai devreme decât trebuie de la Minister, să nu fie «scos din priză» de cel care va veni după mine, pe motiv că nu sunt bani”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Buletin

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.