anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

VIDEO: „Hail Trump!” - salutul naționaliștilor albi din SUA

GALERIE
heil trump
 • heil trump
- +

 „Trăiască Trump, trăiască poporul nostru, trăiască victoria!” - așa l-a salutat pe președintele ales al SUA Richard B. Spencer, liderul unei organizații care promovează „purificarea etnică pașnică”, scrie The Atlantic. Spencer a folosit cumvântul „Hail”, care are, în engleză, o pronunție foarte asemănătoare cu „Heil”, salutul folosit de naziști. De altfel, mulți dintre cei din sală i-au răspuns cu salutul nazist.

Richard B. Spencer este liderul National Policy Institute, care se autoproclamă „o organizație indepdendentă dedicată moștenirii, indentității și viitorului oamenilor de origine europeană din Statele Unite și din lume”, scrie digi24.ro.
 

Spencer descrie mișcarea pe care o conduce drept „dreapta alternativă”, sau „alt-right”, și spune că visează a „o nouă societate, un etno-stat care să fie punctul de întâlnire al tuturor europenilor” și a făcut apel la „purificare etnică pașnică”. 

În timpul reuniunii anuale a organizației, care a avut loc la Washington, mai mulți vorbitori au promovat teme mai degrabă terne. După cină, însă, când cei mai mulți jurnaliști plecaseră, Spencer a ținut un discurs antisemit și s-a referit la principalele instituții mass-media cu termenul “Lügenpresse”, folosit de naziști pentru a-și ataca criticii din presă, scrie The Atlantic. 
„America a fost, până la ultima generație, o țară albă, destinată nouă și urmașilor npștri. Este creația noastră, este moștenirea noastră și ne aparține nouă”, a spus Spencer. Din public au venit aplauze, ovații și saluturi naziste.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.