VIDEO: Calvar pentru locuitorii din Fundac Păun. Opresc apele pluviale cu saci de nisip
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 24.10.2021

VIDEO: Calvar pentru locuitorii din Fundac Păun. Opresc apele pluviale cu saci de nisip

GALERIE
inundatii_fundac_pauninundatii-fundac-paun (2)inundatii-fundac-paun (1)
 • inundatii_fundac_paun
 • inundatii-fundac-paun (2)
 • inundatii-fundac-paun (1)
- +

Mai mulți locuitori de pe strada Fundac Păun trăiesc un calvar la fiecare ploaie mai puternică. Totul a început după ce o firmă de dezvoltare imobiliară a achiziționat un teren de 11 ha la deal de zona în cauză.

O serie de lucrări executate în beneficiul firmei (Goland Imobil SRL) au stârnit nemulțumirea locuitorilor din Fundac Păun: apele pluviale se revarsă pe stradă și asupra locuințelor lor atunci când sunt precipitații abundente. În încercarea de a face față apelor, mai mulți proprietari își baricadează locuințele cu saci de nisip. Așa s-a întâmplat și aseară, conform unei sesizări primite la redacție.

„Din octombrie 2020, ne-au inundat de cel puțin șapte ori! Am făcut sesizări peste sesizări, la Garda de mediu, Poliție, Primărie, Consiliu Județean – degeaba. La fiecare ploaie mai mare inundă porțiunea de stradă cu mâl și pietriș de pe deal. Nu se întâmpla înainte de a fi făcute defrișări de către dezvoltator, ilegal. Pe noi, cetățenii, cine ne apără?”, spun proprietarii din zonă.

Vecinii spun că autoritățile știu despre probleme, în urma numeroaselor plângeri depuse de aceștia, dar nicio instituție nu ia măsuri pentru a se limita din efecte. Totuși, în decembrie 2020, Goland Imobil a obținut o autorizație de construire pentru noi amenajări pe terenul unde vrea să construiască blocuri, în contextul în care, după cum rezultă din autorizație, alunecările de teren au fost constatate și prin întocmirea unui proces verbal de evaluare a pagubelor. Comisia care a constatat pagubele a fost instituită prin ordinul prefectului.

„Realizare îmbunătățiri funciare și ape meteorice în regim de urgență. Se propune în prima faza executarea lucrărilor de intervenție de primă urgență de natură să asigure: terasarea terenului și îndepărtarea vegetației, corectarea pantei terenului prin modelări ușoare, executarea de lucrări agropedoameliorative”, se arată în autorizația 955/2020.

Cu toate acestea, proprietarii din zona Fundac Păun spun că problemele continuă, așa cum rezultă și din imaginile trimise la redacție de aceștia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.