anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

VIDEO: Calvar pentru locuitorii din Fundac Păun. Opresc apele pluviale cu saci de nisip

GALERIE
inundatii_fundac_pauninundatii-fundac-paun (2)inundatii-fundac-paun (1)
 • inundatii_fundac_paun
 • inundatii-fundac-paun (2)
 • inundatii-fundac-paun (1)
- +

Mai mulți locuitori de pe strada Fundac Păun trăiesc un calvar la fiecare ploaie mai puternică. Totul a început după ce o firmă de dezvoltare imobiliară a achiziționat un teren de 11 ha la deal de zona în cauză.

O serie de lucrări executate în beneficiul firmei (Goland Imobil SRL) au stârnit nemulțumirea locuitorilor din Fundac Păun: apele pluviale se revarsă pe stradă și asupra locuințelor lor atunci când sunt precipitații abundente. În încercarea de a face față apelor, mai mulți proprietari își baricadează locuințele cu saci de nisip. Așa s-a întâmplat și aseară, conform unei sesizări primite la redacție.

„Din octombrie 2020, ne-au inundat de cel puțin șapte ori! Am făcut sesizări peste sesizări, la Garda de mediu, Poliție, Primărie, Consiliu Județean – degeaba. La fiecare ploaie mai mare inundă porțiunea de stradă cu mâl și pietriș de pe deal. Nu se întâmpla înainte de a fi făcute defrișări de către dezvoltator, ilegal. Pe noi, cetățenii, cine ne apără?”, spun proprietarii din zonă.

Vecinii spun că autoritățile știu despre probleme, în urma numeroaselor plângeri depuse de aceștia, dar nicio instituție nu ia măsuri pentru a se limita din efecte. Totuși, în decembrie 2020, Goland Imobil a obținut o autorizație de construire pentru noi amenajări pe terenul unde vrea să construiască blocuri, în contextul în care, după cum rezultă din autorizație, alunecările de teren au fost constatate și prin întocmirea unui proces verbal de evaluare a pagubelor. Comisia care a constatat pagubele a fost instituită prin ordinul prefectului.

„Realizare îmbunătățiri funciare și ape meteorice în regim de urgență. Se propune în prima faza executarea lucrărilor de intervenție de primă urgență de natură să asigure: terasarea terenului și îndepărtarea vegetației, corectarea pantei terenului prin modelări ușoare, executarea de lucrări agropedoameliorative”, se arată în autorizația 955/2020.

Cu toate acestea, proprietarii din zona Fundac Păun spun că problemele continuă, așa cum rezultă și din imaginile trimise la redacție de aceștia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.