(VIDEO) Ce pedeapsă a primit proprietara câinilor Amstaff care au rănit mai mulţi ieşeni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

(VIDEO) Ce pedeapsă a primit proprietara câinilor Amstaff care au rănit mai mulţi ieşeni

GALERIE
caini
  • caini
- +

A fost condamnată, în primă instanţă, la o amendă penală 18.200 lei şi la plata a 7.200 de euro ca daune civile.

Câinii lăsaţi liberi pe stradă de o ieşeancă au adus-o pe aceasta în faţa judecătorilor. Cei trei metişi de terrier American Staffordshire, Amstaff, i-au atacat în mai multe rânduri pe trecători, printre victimele câinilor aflându-se şi o fată însoţită de mama sa.

Deşi avertizată de vecini asupra agresivităţii câinilor, Silvia Albu a continuat să lase poarta curţii care locuieşte pe strada Fundac Tănăsescu deschisă, pentru ca patrupedele să poată ieşi nestingherite.

La începutul acestei luni, pensionara a fost condamnată pentru 5 fapte "neluarea de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane" şi a trei fapte de "lovire sau alte violenţe", la plata unei amenzi penale severe şi a unor despăgubiri faţă de victimele atacurilor, ca şi la decontarea cheltuielilor efectuate de Serviciul de Ambulanţă şi spitalele unde au ajuns acestea.

Acestea se vor adăuga unui număr de două amenzi în valoare de 4.500 lei aplicate de Poliţia Locală pentru lăsarea în libertate a animalelor, fără botniţă şi unei a treia, de 400 de lei, pentru proferarea de ameninţări şi cuvinte obscene la adresa vecinilor.

Atacurile consemnate în actul de sesizare a instanţei au avut loc în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018.

În primul caz, câinii s-au năpustit asupra lui A.M.D., care se îndrepta spre casă împreună cu fiica sa de 12 ani. Femeia a reuşit să se retragă spre un magazin de scule, de unde şi-a sunat o vecină pentru a o lua cu maşina şi a o duce acasă.

A doua zi, poarta casei Silviei Albu a fost lăsată din nou deschisă, cei trei câini atacând neprovocaţi o vecină, care-şi ducea băiatul la o oră de pregătire. Femeia a început să ţipe în încercarea de a-i opri şi s-a refugiat cu băiatul său în curte.

Când a reuşit să închidă poarta, câinii au sărit cu labele din faţă pe gard, iar unul a muşcat plasa de fier. Femeia a reuşit să plece abia după ce a chemat un taxi care a oprit în imediata apropiere. La începutul lui ianuarie 2018, D.I. a fost atacat de doi dintre cei trei Amstaff, unul dintre ei muşcându-l pe la spate, în zona genunchiului.

De această dată, câinii erau însoţiţi de proprietara lor, care, conform declaraţiilor unei martore, l-a apostrofat pe D.I., înainte de a încerca, fără succes, să-şi liniştească animalele. După numai o săptămână, A.M.D. a avut de înfruntat un nou atac, pe când se întorcea acasă cu fiica ei, cu maşina. Din nou, câinii erau liberi pe stradă.

Nu a avut curajul să coboare din maşină, aşa că a solicitat intervenţia poliţiei. Până să vină poliţiştii, unul dintre câini a sărit pe capota maşinii, mârâind şi lătrând. În continuare, A.M.D. a văzut-o pe Silvia Albu întorcându-se spre casă. A coborât din maşină pentru a-i cere să-şi închidă câinii în curte, dar femeia şi-ar fi asmuţit câinii asupra ei.

Cel mai sângeros atac

Ultimul atac, petrecut pe 14 ianuarie 2018, în jurul prânzului, a fost şi cel mai sălbatic dintre toate. Unul dintre câini a atacat-o pe E.H., trăgând-o de haine şi muşcând-o de picior. Femeia a început să strige după ajutor, ceea ce l-a stârnit pe un al doilea câine, care a muşcat-o de braţul stâng.

Strigătele disperate ale femeii l-au făcut pe un vecin să iasă din curte, înarmat cu un băţ, pentru a-i veni în ajutor. Primul câine şi-a abandonat victima şi a sărit asupra bărbatului, pe care l-a muşcat de organele genitale.

Bărbatul a căzut în genunchi, moment în care câinele a încercat să-l muşte de faţă. Cu greu a reuşit bărbatul să pareze atacul cu un braţ. Un al doilea vecin, care a intervenit cu o mătură, a avut o soartă asemănătoare. Un câine i-a smuls mătura din mână, după care l-a muşcat de picior. Al doilea a sărit, încercând să-l muşte de gât.

Prezentă la faţa locului, Albu striga la câini să nu mai atace, fără ca aceştia să se oprească. În faţa instanţei, femeia a negat majoritatea incidentelor. Cu privire la ultimul, pe care l-a recunoscut, a apreciat că animalele nu ar fi făcut nimic dacă victimele n-ar fi ţipat sau dacă, la rândul lor, nu le-ar fi atacat.

Magistraţii Judecătoriei au apreciat că faptele s-au petrecut cu intenţie indirectă, în sensul că Silvia Albu a prevăzut posibilitatea producerii lor, prin aceea că a lăsat frecvent poarta deschisă, presupunând însă că nu se va întâmpla nimic.

Judecătorii au dispus confiscarea celor mai agresivi doi câini ai acesteia. Silvia Albu a fost condamnată la o amendă penală totală de 18.200 lei, reprezentând echivalentul a 910 zile-amendă şi la plata a 7.200 de euro ca daune civile. Sentinţa nu este definitivă, ea fiind supusă apelului.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.