VIDEO: Ceartă la ușa închisă a Spitalului Mobil: „o panaramă“, „un fake din Turcia“. PSD a părăsit dezbaterea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

VIDEO: Ceartă la ușa închisă a Spitalului Mobil: „o panaramă“, „un fake din Turcia“. PSD a părăsit dezbaterea

GALERIE
sedinta cj iasi
  • sedinta cj iasi
- +

Șeful CJ şi-a ieşit din fire, reproşând directorului Euronest că a adus „o panaramă de spital“, „un fake de spital de 2 lei din Turcia“.

Cea mai lungă şedinţă a Consiliului Judeţean din noul mandat a fost una în care aleşii l-au putut vedea pe preşedintele Costel Alexe ieşindu-şi din pepeni la dezbaterile pe un proiect legat de spitalul mobil amplasat la Leţcani. Este vorba de propunerea de înfiinţare a unei „Comisii speciale de analiză şi verificare a situaţiei obiectivului de investiţii «Spitalul mobil Covid-19 Regiunea Nord-Est România»“, complex care funcţionează acum ca secţie exterioară a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“.

După cum am mai relatat, spitalul a fost închis la mijlocul lunii ianuarie, pe motivul efectuării dezinfecţiei şi pe fondul unor deficienţe tehnice reclamate de personalul medical şi a unor neajunsuri constatate de inspectorii Ministerului Sănătăţii. Comisia propusă urma să aibă în componenţă şapte membri, care, în termen de o lună, să prezinte un raport asupra activităţii Asociaţiei Euronest, deţinătoarea complexului medical, privind activităţile pentru implementarea, punerea în funcţiune şi utilizarea spitalului modular.

Liderul grupului PSD, Cristan Stanciu, a reclamat caracterul politic al comisiei şi a propus să fie compusă din câte un membru al fiecărui partid, nu 3 de la PNL şi 2 de la PSD. Aceştia ar urma să analizeze cauzele care au dus la închiderea spitalului şi identificarea soluţiilor de remediere a deficienţelor.

Şeful CJ a replicat că „astăzi încă nu avem proiectul tehnic al instalaţiei electrice sau multe alte lucruri normale care trebuia să fie acolo. Proprietarul spitalului - Euronest, nu CJ - nu s-a conformat nici până azi cu acel spital din punct de vedere tehnic, ca echipa de la Boli Infecţioase să poată desfăşura un act medical corect. Ideea spitalului a fost una bună, dar s-a implementat prost“.

„Norocul acestui Consiliu (Judeţean, n.r.) este că nu are în mandatul 2020-2024 un idiot în frunte. Un idiot care să spună că are o idee bună şi o oaste să îl urmeze orbeşte“, a continuat el, dând asigurări că „nu există un interes mai mare din partea mea sau a celorlalţi colegi din executivul CJ decât să facem operaţionalizabil cât mai repede spitalul de la Leţcani“.

Alexe a chemat-o pe Alina Popa, directorul Euronest, să explice dacă sunt sau nu documentele tehnice reclamate că lipsesc. „Am transmis acum două săptămâni către Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii răspunsuri cu privire la stadiul implementării măsurilor. Absolut toate acele măsuri au fost remediate. Nu există nicio problemă legată de conformitatea spitalului. Spitalul este perfect capabil să trateze în orice moment pacienţi. Putea fi deschis încă de acum o lună“, a declarat ea în plenul şedinţei CJ. 

„Eu de poveştile dumneavoastră siropoase sunt sătul“, a izbucnit Alexe, întrebând dacă există autorizaţie de la DSP şi aviz de la ISU.

„Cred că există o confuzie. Autorizaţia de funcţionare este, iar aviz de la ISU nu e necesar“, i-a răspuns Alina Popa.

Cititi si: Dezbateri cu scântei la şedinţa CJ pe tema înfiinţării unei comisii de analiză a Asociaţiei Euronest

„Aveţi senzaţia că cu tonul ăsta mieros al dumneavoastră mai vrăjiţi pe cineva?“, a întrebat-o Costel Alexe, după ce a primit un nou răspuns privind remedierea în jumătate de oră a situaţiei „exagerate“ în care câţiva stropi de ploaie au ajuns pe podeaua spitalului.

„Aţi adus un fake de spital de 2 lei, cumpărat din Turcia, şi aţi amăgit ieşenii că e un spital Covid proiectat NATO cumpărat cu 13,5 milioane de euro, v-am mai dat încă 2 milioane de lei ca să-l puneţi în funcţiune şi aveţi în continuare un spital în care o echipă medicală profesionistă a acestei ţări nu-şi asumă să interneze pacienţi din vina exclusivă a dumneavoastră. Vă rog să închidem subiectul ăsta, că nu facem bâlci politic atunci când ieşenii au nevoie de spitale cum trebuie şi dumneavoastră le-aţi livrat o panaramă de spital!“, a răbufnit şeful CJ.

Consilierul Mircea Manolache a anunţat părăsirea sălii de către colegii săi de la PSD „dacă nu anunţaţi redeschiderea spitalului“. Liderul aleşilor PSD a confirmat retragerea din sală, dar şi din componenţa comisiei de analiză. „Caracterul politic al comisiei nu poate decât să arate la un moment dat că cei care au deschis spitalul vor fi acuzaţi de cei care l-au închis de eşecul acestui proiect“, a conchis el.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.