VIDEO: Cel mai performant laborator din România, la Spitalul de Neurochirurgie Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

VIDEO: Cel mai performant laborator din România, la Spitalul de Neurochirurgie Iași

GALERIE
echipament medical
  • echipament medical
- +

Imagini în premieră cu cel mai performant laborator din România au fost postate pe pagina de Facebook a Spitalului de Neurochirurgie Iași.

“Suntem în grafic cu desfășurarea pregătirilor de amenajare a Laboratorului de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife.

Până în prezent s-au descărcat și introdus în buncăr (locația Laborator Leksell Gamma Knife a Spitalului de Neurochirurgie Iași) capul de iradiere (RU) al LGK Icon, instalația de încărcare surse în capul de iradiere (loading machine) care după încărcarea surselor va fi exportată la producător, celelalte părți componente ale echipamentului (talpa, masa, etc.). Containerul cu surse va sosi în seara aceasta și se va introduce în buncăr. Miercuri se vor introduce sursele în aparat și începe instalarea propriu-zisă a echipamentului.

În luna decembrie a anului 2020 v-am prezentat primele lucrări de realizare a buncărului care deservește Laboratorului de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife. În mai puțin de patru luni am reușit să construim și să pregătim astăzi amenajarea Laboratorului de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife.

Vorbim despre o premieră la nivel național, despre un proiect de anvergură europeană care ridică Iașul, implicit Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” pe harta unităților sanitare performante și care deservește nu doar pacienților din Regiunea de NE, ci tuturor bolnavilor din țară.

Pacienții vor putea beneficia de una din cele mai performante proceduri medicale în domeniul neurochirurgiei și anume: tratamentul fără bisturiu.

Am investit toate resursele noastre pentru a oferi cea mai eficientă și rapidă soluție pentru problemele medicale ale pacienților.

Cu proiectul Gamma Knife ne aliniem statelor europene, oferindu-le pacienților noștri posibilitatea de a fi vindecați printr-o metodă unică, fără a interveni chirurgical.

Vă punem la dispoziție cele mai dezvoltate metode în tratamentul bolilor care afectează creierul.

Toate aceste elemente, aparatura performantă, calculul structurii, grosimea pereților au importanța lor, dar cel mai important lucru este de fapt echipa medicală.

Avem o echipă complexă care se va ocupa și va implementa acest proiect. În primul rând este o echipă formată din neurochirurgi dedicați, de radioterapeuți, de fizicieni, experți în fizică nucleară care să poată pune în practică acest proiect.”, a declarat Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.