anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

VIDEO - Cine e ”clientul vulnerabil”. Claudiu Dumbrăveanu (ANRE) vine cu soluţii la criza energetică

GALERIE
Claudiu Dumbraveanu
 • Claudiu Dumbraveanu
- +

Claudiu Dumbrăveanu, Director General, Direcţia Generală Piaţă Energie şi Preţuri ANRE, a spus că el, personal, în criza creată, nu are nevoie de „susţinere”. A vorbit, de asemenea, despre Legea consumatorului vulnerabil, precizând că ar trebui stabilit un criteriu clar cu privire la „clientul vulnerabil”. „Consider că la nivelul de dezvoltare socială şi economică în România este nevoie de susţinere.

Sunt mulţi consumatori care au nevoie să fie susţinuţi! (...) Intervenţia în piaţă, aşa cum scrie şi în legislaţia europeană, trebuie să fie făcută pe anumite principii şi pe o durată limită. Acum este o perioadă de criză excepţională, toate statele au luat măsuri excepţionale. Sigur că trebuie luate de România, în continuare clienţii vulnerabili trebuie sprijiniţi. Sigur, statul a câştigat, statul e un câştigător. O parte din sumă ar trebui întoarsă, în urma unui dialog, înainte de a scoate o iniţiativă legislativă, către cei care chiar au nevoie de ea. Nu toată lumea are nevoie de susţinerea aceasta. Eu, sincer să fiu, nu am nevoie să fiu susţinut. Şi sunt mulţi care nu au nevoie să fie susţinuţi”, a spus Claudiu Dumbrăveanu, Director General, Direcţia Generală Piaţă Energie şi Preţuri ANRE.

„Legea consumatorului vulnerabil, din ce am văzut eu, avea o ţintă de undeva la 200.000 de clienţi. Vă dau date simple. În România, din 9 milioane de clienţi casnici, mai mult de jumătate consumă până în 100 de KW/h. Sunt mulţi clienţi vulnerabili. Ar trebui stabilit un criteriu. Ce înseamnă client vulnerabil? Clientul care plăteşte mai mult de jumătate din veniturile pe care le are pe utilităţi sau clientul care consumă mai puţin de jumătate decât media pe ţară”, a zis, în aceeaşi intervenţie, Claudiu Dumbrăveanu. „Ar trebui să stabilim un segment de clienţi casnici - şi la gaz şi la energie - care se încadrează pe baza unor criterii care sunt folosite şi de alte ţări”, a subliniat acesta.

Investiţii în capacităţi de producţie şi interconectare

„Mai sunt câteva măsuri care ar trebui luate, nu le-am inventat noi, sunt foarte clare. Pe termen lung, trebuie făcute investiţii în capacităţi de producţie şi interconectare, pentră că, noi având o slabă interconectare şi un deficit de producţie, suntem foarte vulnerabili. Aşa cum am spus, clienţii trebuie protejaţi. Transparenţă şi dialog! Măsuri simple care trebuie luate”, a subliniat Claudiu Dumbrăveanu.

Întrebat dacă ANRE a înaintat propunerile de care vorbeşte, Claudiu Dumbrăveanu a explicat că ANRE poate face propuneri, „ca oricine din ţara asta, dar ANRE nu are valoare legislativă”. „Am făcut, de multe ori, propuneri. (...) De când a început această criză, noi am făcut informări şi propuneri, am participat activ”, a spus Claudiu Dumbrăveanu. 

Declaraţiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Criza energetică - soluţii la problemele momentului”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DC News, DC Business, DC Medical, Ştiridiaspora, Defense, Spectacola, Astrosens, RadioDCNews şi DC News TV.

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.