Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

VIDEO: Cum a ajuns Gabriela Podasca consiliera lui Ponta la 23 ani

GALERIE
podasca
  • podasca
- +

Ce spune unul dintre cei mai tineri parlamentari despre votul intr-un singur tur la alegerea primarilor, revenirea la votul pe liste sau despre modul in care parlamentarii PSD isi apara penalii tocmai cand Victor Ponta declara ca va fi "partidul tolerentei zero fata de coruptie"? Cum a ajuns la 23 de ani consiliera lui Victor Ponta pe vremea cand conducea ministerul pentru relatia cu Parlamentul si ce inseamna a fi de stanga intr-un partid cu limuzine la scara?

Apropo de modul de promovare in politica, sistemul de alegeri este esential. Nu mi-e foarte clar insa cum ati ajuns dvs. in politica in functia de consilier la ministerul pentru relatia cu parlamentul in perioada 2008 - 2009 in perioada in care era condus de Victor Ponta.

GP: Cred ca daca v-as povesti nu m-ati crede. In perioada studentiei am activat intr-un ONG care se chema Prime Romania, asociatia studentilor la comunicare si relatii publice. Unul dintre marile proiecte pe care Prime Romania l-a implementat acum sapte ani de zile a fost organizarea unui congres national al studentilor la comunicare si relatii publice. Acest congres era impartit pe trei paliere, zona comunicarii, politica si media. Fiecare dintre membrii Prime Romania a avut in atributie de a contacta fie un politician, de relatii publice din media sau publicitate si de a-l convinge sa participe la aceste dezbateri. Chiar daca va vine sa credeti sau nu, Victor Ponta a fost cel pe care eu a trebuit sa-l contactez si sa-l rog prezentandu-i proiectele congresului nostru si sa participe la acel eveniment. Lucrurile au iesit foarte bine. Daca-mi amintesc bine, invitat a fost si Crin Antonescu, dar nu a participat. Si de atunci lucrurile au evoluat. Am ramas aproape de mediul politic, am activat la cabinetul de avocatura al domnului Victor Ponta si apoi a aparut aceasta ocazia de a lucra ca si consilier, pe zona de comunicare sunt specializata.

Ati lucrat si in cabinetul de avocatura al domnului Ponta?

GP: Am lucrat ca si voluntar, a fost perioada de adaptare, sa vedem daca putem sa avem un proiect comun.

Ce inseamna pentru dvs, dna Podasca, a fi de stanga?

GP: Pot sa va raspund in calitate de vicepresedinte a Comisiei pentru Egalitate de Sanse, dar as prefera sa va raspund in calitate de simplu membru de partid. A fi de stanga inseamna in primul rand sa fii apropiat de oameni si sa fii apropiat de nevoile lor. Si am incercat sa fac acest lucru in 3 ani de mandat, de cand sunt parlamentar, prin actiunile sociale in care m-am implicat atat eu, cat si organizatia de tineret a sectorului 3 pe care o conduc. Asta insemnand: actiuni sociale in centrele pentru copii, actiuni sociale in centrele pentru batrani, aceasta este o perspectiva. A doua perspectiva, nu intamplator am mentionat ca sunt vicepresedinte al Comisiei pentru Egalitate de Sanse, egalitatea de sanse este un fundament al ideologiei de stanga. Aceea de a le da tuturor posibilitatea, indiferent de mediu sau contextul din care provin, sa aiba aceleasi sanse de a reusi in viata. Cred ca este un lucru esential si fundamental pentru doctrina de stanga.

Cititi interviul integral pe hotnews.ro
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri