De Business

Punem punctul pe știi

VIDEO Cum funcționează primul magazin fără casieri construit în România. Va fi inaugurat pe 29 mai

duminică, 26 mai 2024, 18:37
2 MIN
 VIDEO Cum funcționează primul magazin fără casieri construit în România. Va fi inaugurat pe 29 mai

Primul magazin autonom din România, construit de retailerul german Penny, se va deschide pe 29 mai, în sectorul 6 din Capitală. Clienții vor putea să ia produsele de pe raft și să plătească direct la casă, fără ca acestea să fie scanate.

Clienții care vor păși în primul magazin autonom Penny își vor putea alege produsele, iar cu ajutorul senzorilor montați în magazin acestea vor fi scanate automat. În cazul în care clienții se răzgândesc și pun un produs înapoi pe raft, sistemul îl va scădea de pe bon, potrivit observatornews

„Ducem experiența cumpărăturilor la următorul nivel. În primul magazin complet autonom PENNY, intri, îți rezolvi rapid lista de cumpărături și plătești la final, fără să petreci timp la casa de marcat. Alege-ți produsele preferate din selecția noastră și pune-le fără griji direct în sacoșa ta, pentru că articolele sunt scanate automat, prin intermediul unui sistem de camere smart, amplasate în magazin.

Poți oricând să plasezi produsele înapoi la raft, iar acestea se vor scadea automat de pe bon. Chiar dacă nu vei reuși sa plasezi produsele la locul lor, sistemul își va menține funcționalitatea iar produsele nu vor apărea pe bon”, a transmis retailerul Penny.

Magazin autonom și în zona de nord a Capitalei

Luna trecută, Auchan a inaugurat primul magazin autonom din țară. Supermarketul se află în partea de nord a Bucureştiului, în cartierul Pipera, într-o zonă cu clădiri de birouri. Magazinul va permite clienţilor să îşi achiziţioneze produsele fără a fi nevoiţi să le plătească la casă, fie ea self sau cu angajaţi. Întregul proces se datorează unei aplicaţii în care clientul trebuie să îşi instaleze un card bancar printr-un sistem complet securizat, informează Economica.net.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii