anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

VIDEO: Cum își termină anul școlar elevii ieșeni. Măsurile anunțate de inspectorul general

GALERIE
genoveva farcas
  • genoveva farcas
- +

Inspectorlul general școlar Genoveva Farcaș a trecut în revistă prinipalele modificări care vor avea loc în acest sfârșit de an școlar în Iași. Ea le-a  prezentat într-un material video, postat mai jos:

1.Structura anului școlar a rămas nemodificată. Astfel, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a vor încheia anul școlar pe data de 29 mai, iar cei de clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe 7 iunie.  Ceilalți elevi vor încheia cursurile pe 12 iunie, urmând ca elevii din învățământul profesional și tehnic cursurile să se finalizeze la sfârșitul lunii iunie.

2. Pentru pregătirea examenelor naționale, vor avea loc în fiecare unitate de învățământ, pe o perioadă de două săptămâni, de pe 2 iunie, activități de pregătire cu elevii din an terminal. În județul Iași, în această perioadă, profesorii consilieri școlari vor oferi consultanță, consiliere pshihologică și sprijin acestor elevi pentru a putea să își concentreze eforturile mai eficient și gestionarea emoțiilor. Prezența la școală în aceste două săptămâni este OPȚIONALĂ.

3. Atât pentru cele două săptămâni de recapitulare a materiei, dar și pentru examenele naționale, se vor lua măsuri de igienă, de dezinfectare, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean discutând aceste aspecte cu fiecare director în parte.

4. Elevii care nu vor putea participa la pregătirea care va avea loc la școală din motive obiective, vor primi sprijin pentru materiile la care vor susține testări prin intermediul tehnologiilor de comunicare la distanță.

5. Probele de aptitudini nu vor mai fi susținute anul acesta, conform comunicării făcute de către Ministerul Educației Naționale. Aceste probe se vor echivala după o modaliate care va fi comunicată ulterior.

6. Elevii care susțin examene de atestare pentru învățământul profesional și tehnic, se va susține doar proba de proiect, cea practică urmând să fie echivalată.

7. Selecția elevilor de clasa a IV-a în vederea înscrierilor acestora în clasa a V-a, în cazul unităților unde cererea este mai mare decât numărul de locuri, va avea loc imediat după finalizarea examenului de bacalaureat. Recomandarea ISJ Iași pentru colegii și licee e de a desfășura aceste testări după modelul stabilit la începutul anului școlar (materia stabilită, modelul de teste, etc).

8. Înscrierile în clasa pregătitoare, în condițiile în care copilul împlinește 6 ani după 15 septembrie, va putea face acest lucru doar dacă împlinește vârsta necesară până la finalul anului, 31 decembrie, pe baza unei declarații a părinților și o recomandare din partea grădiniței. Cei care nu au frecventat grădința vor fi evaluați de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

9. Examenul de titularizare va consta în acest an într-o probă scrisă, proba practică urmând să fie anulată.

10. Profesorii înscriși la examenul de definitivat vor fi evaluați în funcție de ultima inspecție la clasă, urmând mai apoi să susțină și examenul scris. Portofoliul personal va fi evaluat ca și până acum.

11. Susținerea gradului didactic II. Este nevoie ca profesorul să fi parcurs cel puțin două inspecții școlare și participă, conform unui calendar care va fi anunțat de Ministerul Educației, la proba scrisă. NU va mai fi susținută proba orală.

12. Susținerea gradului didactic I. Elementul de noutate este faptul că lucrarea metodico-științifică se va susține online și nu este necesară inspecția la clasă.

13. Întreaga comunicare a Inspectoratului Școlar Județean Iași se va realiza, ca până acum, online, conform programului anunțat pe site-ul oficial. Acolo unde nu poate fi evitat contactul direct, ISJ Iași va stabili o procedură și un program zilnic.

„Stimați elevi, stimați părinți, vă asigurăm că în această perioadă școala își continuă misiunea, de formare și de educare a copiilor. Chiar dacă acest lucru se realizează în alt spațiu, cu alte mijloace și accente educaționale, prioritizând însă atât starea de sănătate și echilibrul copiilor, dar și desfășurarea în bune condiții a evalurărilor externe la care participă elevii noștri”, a transmis în final inspectorul școlar general prof. dr. Genoveva Farcaș.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.