VIDEO: De ce și-a făcut primarul Chirica testul pentru coronavirus
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

VIDEO: De ce și-a făcut primarul Chirica testul pentru coronavirus

GALERIE
chirica
  • chirica
- +

​Primarul Mihai Chirica spune că își face săptămânal testul pentru coronavirus pe motiv că este o obligație a sa deoarece intră zilnic în contact cu foarte multă lume. În acest moment însă în România sunt testați pentru coronavirus doar suspecții de îmbolnăvire.

„Trebuie să te gândești la sănătatea ta. Până la urmă, nu știi cum este omul din față. Pare că este sănătos, așa cum par și eu. Eu o singură chestie spun. Că în calitate de primar și coordonator al Situațiilor de Urgență pe Municipiul Iași, mi-am făcut testul și ieri și îl fac săptămânal, ca să nu-mi infestez (sic!) colegii”, a spus Chirica într-o emisiune.

Reporterul a intervenit ca să-l susțină, spunând că „nu e un moft, e o obligație”. „E o obligație”, a întărit Chirica, adăugând că are ședinte zilnic cu zeci de oameni.

Precizările ulterioare făcute de Mihai Chirica:

„În calitate de primar al Municipiului Iași și președintele al Comitelului Local pentru Situații de Urgență, în fiecare zi trebuie să iau decizii imediate, cu efect asupra întregii comunități. Atribuțiile oficiale presupun interacțiune cu foarte multe persoane, inclusiv cu vizite în teren la diferite locuri.

Cu toate măsurile de precauție luate, nu putem fi siguri că nu suntem purtători asimptomatici ai noului coronavirus. De aceea, trebuie să ne luăm măsuri de protecţie, pentru a nu răspândi virusul.

Săptămâna trecută, la Centrul Rezidențial „Bucuria” a existat suspiciunea unui caz pozitiv, confirmat ulterior și internat la Spitalul de Boli Infecțioase. În aceeași perioadă, am efectuat o vizită la toate centrele sociale, inclusiv Centrul „Bucuria”, chiar în perioada în care persoana confirmată ulterior cu coronavirus era încă rezidentă.

Odată cu confirmarea pozitivă a persoanei și internarea ei la spital, Centrul „Bucuria” a fost închis vizitelor exterioare, iar toate persoanele au fost testate, inclusiv eu.

Rezultatul testului în cazul meu este negativ. Menționez că este singurul test efectuat de mine!

Riscul de a fi infectat cu noul coronavirus este totuşi prezent în fiecare zi, ținând cont de natura sarcinilor de serviciu (primar al Municipiului Iași și președinte CSLU). De aceea, dacă va fi cazul, voi efectua testul coronavirus în sistemul privat de sănătate, contra cost sau funcție de situația concretă in care voi ajunge!”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.