Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

VIDEO Delegații PNL, întâmpinați cu proteste și un ciolan uriaș. Le e frică/rușine să spună cu voce tare cu cine votează

GALERIE
ciolan pnl
  • ciolan pnl
- +

Reprezentanţi ai societăţii civile cunoscuţi pentru protestele lor anti-PSD, printre care cei de la Corupţia Ucide, Rezistenţa şi Declic, au venit să protesteze acum şi la Congresul PNL.

ORA 18:30

 Florin Cîțu este noul președinte al PNL. A obținut 2878 de voturi. REACȚII. Citește AICI

ORA 15.53 Orban își ține discursul

Delegaților din 14 filiale PNL li s-au cerut clar să arate cu cine au votat. Este o rușine
15.43 Frecvent apar îmbrânceli și strigăte la cabinele de vot. Sunt și situații în care în cabine intră câte două persoane și se pozează cu telefonul peste umerii celui din cabină
15.15 Votul este în desfășurare, cu cozi imense la cabine. Cîțu: S-au respectat toate regulile
15.01 S-a creat deja îmbulzeală la pupitrele la care se împart buletinele de vot

ORA 14:00

Orban le-a cerut scuze colegilor din tabăra lui Florin Cîțu pentru comportamentul susținătorilor săi, care l-au huiduit pe premier pe toată durata discursului său. Ludovic Orban a spus că Florin Cîţu nu s-a consultat cu el sau cu forurile statutare când a luat decizia de a-l remania pe Alexandru Nazare sau înainte de a provoca ieşirea USR-PLUS de la guvernare şi criza politică, deşi acum premierul susţine că dacă va fi ales președinte al PNL va consulta liberalii în luarea deciziilor.


"Le spun celor câțiva care au huiduit și fluierat că îi dezaprob și îmi cer scuze în numele lor. Noi am venit aici să ne susținem candidații", a spus Orban, în discursul său în fața celor câteva mii de delegați care îl aleg astăzi pe președintele PNL.
De asemenea, liderul PNL a ținut să îi dea replica premierului, care a susținut că el nu va lua decizii niciodată fără a se consulta cu partidul:
"Problema mea este legată de ceea ce a spus colegul și prietenul Florin Cîțu că nu am consultat partidul. Mă îndoiesc că domnul Cîțu a consultat partidul atunci când mi-a demis secretarii de stat sau când l-a demis pe Alexandru Nazare.
Cu cine facem majoritate, credeți că există vreun liberal cu capul pe umeri care să bată palma cu PSD?
Dacă există cineva, să o spună deschis.
Dacă cineva își va imagina că guvernul minoritar va rezista cu PSD este naiv.
Avem două variante de strategie: de a rămâne principalul partid de guvernământ prin refacerea Coaliției. După Congres cum ne vom prezenta în fața partenerilor dacă a fost ales cel care a provocat criza și nu cel care are soluția.
Azi nu avem un premier și un guvern cu care ne putem mândri".
Ludovic Orban a mai spus că el este garantul unității PNL, partid care trebuie să rămână ce a fost de-a lungul anilor de istorie.

 

ORA 13:00

Susținătorii lui Ludovic Orban l-au huiduit puternic pe premierul Florin Cîțu în timp ce acesta își prezenta moțiunea cu care candidează pentru șefia PNL.

„Demisia” și „Fără PSD” au fost principalele scandări însoțite de fluierături prelungi. VEZI AICI

ORA 10:55

A ajuns și președintele Klaus Iohannis

UPDATE 10:30

Premierul Florin Cîțu a ajuns la Romexpo, unde sâmbătă are loc congresul PNL.

”După ziua de azi, PNL va fi mai putenic, mai unit și se va pregăti în fiecare zi pentru a câștiga alegeile din 2024”, a spus, la sosirea la Romexpo, premierul Florin Cîțu.

Întrebat despre protestele care au loc în zonă, acesta a spus: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în opoziție, asta face opoziția, va protesta îmtotdeauna. Nu am văzut cine sunt protestatarii, dar noi susținem dreptul la opinie”.

Premierul a spus că organizarea congresului va fi impecabilă, „cu aceleași reguli și condiții în care a fost organizat congresul din 2017, niciun fel de diferență, totul va fi tansparent”.

UPDATE 9.40: Ludovic Orban a ajuns deja la Romexpo, unde a fost întâmpinat de susținători și i-a fost scandat numele: "Încrederea mea este că nu vor fi încercări de fraudă. Practic, ca președinte al partidului, nu am avut posibilitatea să intervin (în procedurile de votare). Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot pentru a fi respectat secretul absolut al votului".

ORA 9:20

Au afişat un ciolan pe care au scris "După ce vă împărţiţi ciolanul, desfiinţaţi Secţia Specială".

"Cîţu penal, jaf naţional", scria pe un banner uriaş.

"Am văzut că în ultimele luni preocuparea PNL nu a fost să guverneze, ci să-şi împartă ciolanul. Au băgat ţara în criză. E timpul să termine cu împărţirea ciolanului.", a declarat reprezentanta Declic pentru Epoch Times.

Mai mult, pe epochtimes

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri