anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

VIDEO Ecouri în SUA la campania ZDI pentru micuții din Ursoaia, Avântu și Românești

GALERIE
foto DAN LUCA 0115
 • foto DAN LUCA 0115
- +

Un român stabilit aici de 35 de ani a făcut ieri o donaţie pentru cei 111 elevi. Campania merge mai departe.

 

Cei 111 copii de grădiniţă şi din clasele primare din satele Ursoaia, Avântu şi Româneşti îl aşteaptă cu emoţie pe Moş Crăciun care să aducă în desaga sa mult doritele ghetuţe îmblănite din piele, căciuliţe, mănuşi şi fulare. Multe dintre familiile din localitatea Româneşti au o singură sursă de venit, iar o parte dintre părinţii copiilor de la şcolile din localitate se descurcă doar cu ce reuşeşc să obţină muncind puţinul pământ pe care îl au sau lucrând cu ziua la vecinii mai înstăriţi. Moşul cel Bun uită adesea să vină la aceşti copii sau mai găseşte în desaga lui poate doar câteva dulciuri atunci când trece prin Româneşti. Împreună le putem însă oferi acestor copii un Crăciun de neuitat.

„M-a mişcat mult situaţia familiei”

Un gest emoţionant a fost făcut în cadrul Campaniei Ziarului de Iaşi de către Vladimir Mihai Stoicescu, un român stabilit în Statele Unite ale Americii de mai bine de 35 de ani. Acesta a citit povestea familiei Precupanu din Româneşti într-o publicaţie care a preluat povestea publicată de Ziarul de Iaşi. Românul a fost emoţionat de situaţia familiei şi a dorit să aducă o bucurie şi un sprijin înainte de Sărbătorile de iarnă, mai ales celor doi copii ai familiei Precupanu. „M-a mişcat foarte mult situaţia acelei familii, şi am decis să ofer acest spijin, să fac un mic gest înainte de Sărbători pentru acei copii mai puţin norocoşi. Cred că fiecare dintre noi ar trebui să îi sprijine pe cei aflaţi în nevoie, dacă pot face acest lucru. Din păcate, cunosc realitatea din mediul rural din România, iar în ultimii 35 de ani, realitatea nu s-a schimbat foarte mult. Am ajuns în ţară în urmă cu 10 ani, şi cred că lucrurile sunt chiar mai triste, tinerii cu studii sau calificaţi în diferite meserii alegând să plece peste hotare, iar în urmă au rămas doar bătrânii sau cei care, din diferite motive, nu au putut pleca în străinătate”, a menţionat dl. Stoicescu.

Echivalentul a 500 de dolari a ajuns deja la familia Precupanu, românul stabilit în SUA dorind ca sprijinul oferit să ajungă cât mai repede la familie. Astfel, banii au fost trimişi prin directorul Şcolii din Româneşti, care a realizat şi un scurt filmuleţ cu momentul în care au fost înmânaţi banii, împreună cu mesajul de mulţumire din partea Ionelei, mama a cărei poveste aţi aflat-o din paginile Ziarului de Iaşi. Ionela i-a transmis mulţumirile ei celui care i-a întins o mână de ajutor, urând totodată şi sărbători fericite binefăcătorului familiei ei.

IMAGINI cu familia Precupan

La fel ca în fiecare an, Fundaţia Ecologică Green (FEG) se alătură iniţiativei umanitare a ZdI, donând 1.500 de lei pentru darurile copiilor din comuna Româneşti. „Consider că trebuie să răspundem pozitiv oricarei iniţiative care vizează bunăstarea celor mici, întrucât aceasta are efecte atât asupra condiţiei de zi cu zi, dar şi dispoziţiei copiilor către învăţare. Situaţiile precare, în special din mediul rural, ar trebui să atragă atenţia tuturor. Sper să reuşim împreună prin astfel de campanii să aducem un zâmbet pe faţa copiilor care vor beneficia de acest sprijin”, a menţionat directorul executiv al FEG, Cristian Stanciu.

Campaniei s-a alăturat şi Magda Negrea, care a donat pentru darurile micuţilor 200 de lei. Doi ieşeni, soţ şi soţie, au donat 100 lei, iar Andrei Chira a donat 200 lei pentru una dintre familiile cuprinse în cadrul Campaniei de Crăciun.

Cum putem ajuta

Cei care doresc să ofere un ajutor, oricât de mic, în această campanie sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35 (vis-a-vis de Gara Internaţională). Mai multe detalii, la telefon 0232/271.271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre eventualele contracte de sponsorizare, care pot fi necesare în aceste situaţii, şi care pot fi transmise, la cerere, prin email sau fax. Donaţiile pot fi făcute şi direct către Şcoala Gimnazială „Ioanid Romanescu”, Româneşti, în contul: RO75BRDE240SV55118712400, deschis la BRD-GSG. Donaţiile în cont pot fi făcute până pe 15 decembrie. 

Lista onorabilă a donatorilor

 • Vladimir Stoicescu - 500 dolari (fam. Precupanu)
 • F.E.G - 1.500 lei
 • Negrea Magda - 200 lei
 • Anonim - 100 lei
 • Andrei Chira - 200 lei
 • Prime Kapital dezvoltator Silk District - 10.000 lei
 • Mihai Cîtea - 200 lei şi 8 seturi caciuliţe şi fulare
 • Mihai Cohut - 200 lei
 • Anonim - 1.000 lei
 • Anonim - 500 lei
 • Focality - 3.000 lei
 • Dan Caşcaval - 500 lei
 • Marius Bodea - 500 lei
 • Anonim - 200 lei
 • Fides Express - pachete consistente cu alimente
 • Navigator Academy Afterschool Iaşi - jocuri, jucării, dulcuri pentru clasa a II-a
 • Adriana Săvescu - 600 lei
 • Şcoala „I. Simionescu” - 10 ghiozdane, 10 fesuri, 10 seturi mănuşi şi 22 litri ulei
 • Ing. Aurelian-Antonius Mănuţă - 500 lei
 • Anonim - 250 lei
 • Viorel Blăjuţ - 5.000 lei şi transport pentru daruri
 • Marian Şerbescu - 500 lei
 • Anonim - 200 lei şi pachet haine, cărţi, carioci

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.