anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

VIDEO: Explozii pe vagoane. Campanii CFR de a-i descuraja pe tineri să-și facă selfie pe trenuri

GALERIE
selfie pe vagon
  • selfie pe vagon
- +

Poliţia Română şi Compania Naţională Căi Ferate au lansat vineri campania de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare, în zonele feroviare.

Campania “Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi” se desfăşoară la nivel naţional, în perioada 17 iulie 2020 - 31 ianuarie 2021, iar pe parcursul acesteia un vagon de călători personalizat cu însemnele campaniei (vizual şi mesaj) va fi ataşat trenurilor care circulă în ţară, pentru a transmite mesajul preventiv, informează Agerpres.

Pe traseul “călătoriei” vagonului personalizat, poliţiştii structurilor de prevenire şi poliţie transporturi vor organiza evenimente publice în staţiile CFR, astfel încât adolescenţii şi tinerii să înţeleagă mai bine care sunt riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectată regulile de conduită în incinta staţiilor de cale ferată, triajelor şi zonelor adiacente.

″În ultimii ani, zeci de tineri, de multe ori minori, au suferit accidente grave pentru un selfie pe tren. Dorinţa de faimă, în special pe reţele sociale, coroborată cu potenţialul de risc victimal crescut al acestora, a condus la acest deznodământ tragic. Prevenirea victimizării minorilor este o prioritate pentru Poliţia Română. Prin această campanie, încercăm să îi prevenim cu privire la riscul la care se expun dacă încearcă să urce pe trenurile/ vagoanele staţionate în gări sau depouri sau pe cele dezafectate; riscul de electrocutare este foarte mare. Ne dorim ca tot mai mulţi tineri să conştientizeze cât de riscante sunt astfel de acţiuni, să înţeleagă pericolul generat de fenomenul arcului electric şi să le transmită şi prietenilor lor aceste informaţii, pentru a fi cu toţii în siguranţă. Aceasta este prioritatea zero a campaniei noastre, să conştientizăm riscurile şi să nu urcăm niciodată pe vagoanele unui tren. Să nu uităm: un selfie pe tren nu va lua like-uri, ci vieţi”, afirmă comisar şef de poliţie Sorin Stănică, citat în comunicat.

Pentru ca mesajul campaniei să ajungă mai uşor la public, a fost realizat un material video care prezintă, într-un mod simbolic, efectele electrocutării asupra a 3 emoticoane.“Tema campaniei este foarte delicată. Targetul nostru este la vârsta rebeliunii, când orice semn venit din partea autorităţii - părinţi, profesori etc. - li se pare o invitaţie la sfidare. De aceea, am căutat soluţii creative, construite pe empatie, care să atragă atenţia tinerilor, ca şi cum mesajul ar veni din partea cuiva de vârsta lor. Înţelegem nevoia lor de a trăi experienţe inedite, dar şi căutarea de locuri interesante în care să facă fotografii, aşa cum fac şi personajele din video-ul campaniei noastre; mai mult, înţelegem nevoia generaţiei digitale de a-şi exprima personalitatea în social media. De aceea, am ales să prezentăm consecinţele selfie-ului pe tren într-un mod metaforic, desprins din lumea lor, care, vizual, pare la limita unui videogame, dar care, din păcate, se poate transforma în realitate”, a declarat Liviu Ţurcanu, creative director la Mercury 360, împreună cu care se derulează campania.

Sursa: Agerpres

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.