VIDEO Finala Cupei Franței, terminată cu zeci de răniți. Bătăi între suporteri, autobuze în flăcări

duminică, 26 mai 2024, 12:17
2 MIN
 VIDEO Finala Cupei Franței, terminată cu zeci de răniți. Bătăi între suporteri, autobuze în flăcări

Treizeci de suporteri au fost răniţi în timpul confruntărilor dintre fanii din Lyon şi cei din Paris, înainte de finala Cupei Franţei, dintre care 14 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În timp ce câteva sute de poliţişti au fost nevoiţi să intervină pentru a pune capăt ciocnirilor, opt membri ai forţelor de ordine au fost uşor răniţi în timpul intervenţiei.Prefectura Nordului a mai informat că zece arestări au fost efectuate de forţele de ordine, care „au dat opt amenzi şi au intervenit în mai multe cazuri”.

Un autobuz a fost incendiat sub staţia de taxare, iar alte două au fost avariate în timpul confruntărilor.Suporterii parizieni şi cei ai clubului Lyon se acuză reciproc pentru ostilităţile iniţiale, fiecare parte susţinând că s-a apărat după atacurile fanilor clubului advers.

Sâmbătă seara, prefectul Bertrand Gaume a explicat că „una dintre cele două echipe (de suporteri) a fost punctuală şi a ajuns la locul indicat”.”Cealaltă echipă a ajuns în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit şi i-a văzut pe suporterii adverşi. Au ieşit să îi atace. Au avut loc câteva încăierări foarte violente, ceea ce a determinat intervenţia poliţiei”, a explicat prefectul.Confruntările au oprit temporar circulaţia pe autostrada A1 în ambele sensuri, în special pentru a face loc pompierilor să stingă un incendiu la unul dintre autobuzele suporterilor.

Majoritatea fanilor din Paris şi Lyon au putut pleca după meci.Echipa franceză PSG a învins sâmbătă seara, în finala Cupei Franţei, pe Olympique Lyon, scor 2-1, câştigând trofeul.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii