VIDEO/FOTO Coloană de zeci de mașini și motocicliști în Păcurari. Începe marșul auto pentru A8
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

VIDEO/FOTO Coloană de zeci de mașini și motocicliști în Păcurari. Începe marșul auto pentru A8

GALERIE
motociclisti
  • motociclisti
- +

Zeci de mașini, cărora li s-au alăturat și motocicliști, vor organiza un protest la Cristești. Coloane de maşini, care vor pleca din mai multe oraşe, ar urma să ajungă la ora 12.00 la limita judeţului Iaşi cu Neamţ.

UPDATE ORA 21:00

Peste 200 de autoturisme, circa 70 de tiruri și aproape 100 de motociclete au participat la marşul motorizat organizat azi, 10 aprilie 2021, de asociaţiile „Împreună pentru A8” şi „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”.
Participanţii au pornit din Iaşi, Suceava, Piatra Neamţ, Botoşani, Bacău, Vaslui și s-au întâlnit la Cristeşti, localitate situată la limita judeţelor Iaşi şi Neamţ.
Cei prezenţi la protest au solicitat finanţarea prin PNRR a tronsoanelor Târgu Mureş – Miercurea Nirajului (A8), Târgu Neamţ – Moţca (A8), Târgu Frumos – Leţcani – Centura de Nord a Iaşului (A8); Focşani – Bacău (A7) şi Bacău – Paşcani (A7), subliniind că Moldova merită un tratament egal cu al celorlalte regiuni ale României și că fără infrastructură regiunea nu se poate dezvolta.
Mitingul de la Cristești s-a încheiat cu citirea apelului public adresat Guvernului României, Ministerului Transporturilor, Companiei Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

ORA !0.00

Din Iaşi, cei interesaţi s-au strâns la ora 10.00 la rondul din capătul cartierului Păcurari. La marşul motorizat, activiştii vor veni cu autoturisme, camioane şi motociclete.

Citește și: VIDEO Proclamația de la Cristești: ”Cerem garanții pentru finanțarea autostrăzilor Moldovei, nu doar vorbe și promisiuni”

Protestul este organizat de către asociaţiile "Împreună pentru A8" şi Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, iar printre participanţi se numără oameni de afaceri, fermieri, transportatori, dealeri auto şi diverse asociaţii profesionale

Principalele revendicări ţin de includerea spre finanţare a unor tronsoane din autostrăzile A7 şi A8 în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi de o mai bună gestionare a contractelor de proiectare aflate în derulare.

La capăt Păcurari s-au alăturat și zeci de motocicliști.

CItește și: Protest pentru autostradă, la Cristeşti, cu maşini din judeţele Moldovei

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.