anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

VIDEO/FOTO Cristian Diaconescu, prezent la Iași pentru a valida schimbarea lui Petru Movilă din funcția de lider de filială

GALERIE
pmp, diaconescud
 • pmp, diaconescud
- +

Filiala ieşeană are un nou lider, după ce Adrian Acostoaiei l-a înlocuit pe fostul deputat Petru Movilă. Acesta din urmă contestă însă schimbarea

Cristian Diaconescu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a fost două zile la Iaşi pentru a sprijini noua conducere a filiaiei. Diaconescu a sosit sâmbătă, iar duminică la ora 13 a invitat membrii PMP la o discuţie despre conducerea de la centru şi cea de la Iaşi. În privinţa conducerii filialei de la Iaşi, preşedintele PMP a precizat că şi-a întărit sprijinul în privinţa lui Adrian Acostoaiei, interimar al filialei judeţene, care i-a luat locul lui Petru Movilă de pe data de 20 martie.

De altfel, săptămâna trecută, noua conducere a filialei ieşene a notificat vechii conduceri conduse de Movilă să predea sediul de pe bd. Independenţei, ştampilele partidului şi arhiva din sediu. “A fost o întâlnire cu colegii din PMP pentru ca aceasta să rămână puternică fără a face concesii nimănui. Atâta timp cât 2.200 de consilieri şi 50 de primari stau alături de noi, este cât se poate de normal să avem o întâlnire la Iaşi. Noi am fost puşi în situaţia de a desfiinţa şi Colegiul Naţional, şi Consiliul Executiv Naţional, pentru simplu fapt că o serie de colegi ai noştri s-au plasat pe poziţii politice pentru a desfiinţa partidul. S-a dorit ca acest partid să fuzioneze cu Partidul Naţional Liberal. În momentul în care am aflat din presă că în structurile de conducere ale PMP s-a luat decizia de a fuziona cu PNL, am decis ruperea oricărei relaţii cu cei care au lansat această idee. De aici a plecat şi s-a rupt totul. Eu doar atât vreau să spun, că din partid nu plec”, a spus ieri Cristian Diaconescu.

Şeful PMP Iaşi spune că era nevoie de o întâlnire la Iaşi cu conducerea partidului, pentru clarificări. “Domnul Diaconescu a venit la Iaşi pentru a lămuri mai multe lucruri. De circa o lună în mediul online şi în presă sunt divergenţe privitor la conducerea PMP. Cristian Diaconescu este preşedintele de facto al PMP. Vizita de lucru este o oportunitate de a lămuri situaţia actuală din partid. Mă bucur că au venit într-un număr mare. Din start am anunţat că participarea la acest eveniment nu implică cu nimic şi nu va fi supus ceva la vot. Întâlnirea a avut ca scop doar clarificarea aspectelor de legalitate privind conducerea partidului şi a filialelor. În special aleşii locali, al căror mandat depinde ombilical de deciziile interne, au puterea şi răspunderea în ceea ce priveşte viitorul partidului. De aceea era foarte important să cunoaştem cu toţii adevărul”, a spus Adrian Acostoaiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Salvaţi de nea Cornel

Nicolae GRECU

Salvaţi de nea Cornel

Scăpaţi pe moment de problema restanţelor, conducătorii de la Poli reiau lupta pentru promovare cu două transferuri foarte reuşite.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Lumea ortodoxă, înghesuită vreme de secole sub povara unor imperii agresive, extensive, marginalizată în contactul cu Occidentul, nu a reușit să se racordeze în timp util la sistemul capitalist. 

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.