anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 02.10.2022

VIDEO/FOTO Mizeria de pe lume în pădurea Cetățuia, lângă talcioc. ”Mi s-a întors stomacul pe dos. M-am ținut de nas”

GALERIE
padure cetatuiapadure cetatuia3
  • padure cetatuia
  • padure cetatuia3
- +

Profesorul universitar Silviu Gurlui a tras un semnal de alarmă în legătura cu mizeria de nedescris din pădurea Cetățuia, în apropiere de talcioc. Tone de gunoaie de tot felul, împrăștiate peste tot, un miros groaznic de la cei care își fac nevoile ”în aer liber” transformă locul într-un WC uriaș lăsat de izbeliște de autorități. Pozele pe care le-a postat, susține profesorul, au fost realizate ținându-se de nas.

Vă redăm postarea profesorului Gurlui:

Aici mi s-a întors stomacul pe dos. M-am ținut de nas, pentru ca nu poți rezista mirosului. M-am străduit mult ca în orice imagine sa nu apară oamenii care își făceau nevoile aici. Zeci și zeci de oameni care sunt aici, probabil la târgurile de duminica: talcioc, bazar și vânzări de mașini, mici, bere, etc, se ușurează aici. Evident, față de anul trecut, gunoaiele au inflorit și mai mult. 

Bazar & talcioc, Nicolina, sub pod, etc

E un peisaj grotesc, inuman și care nu face cinste nimănui. Am remarcat însă că spațiul este supus unor intervenții silvice, scrie mare, negru pe alb. N-am văzut pe nimeni, nicăieri, sa stea prin pădurea aia, sa o păzească. Nimeni. 

Pentru că acea zonă riscă să devină un spațiu atât de toxic și nociv pentru animale, pe căldură asta fiind și risc de infecție, rog DSP Iași să reglementeze situația. Acele spatii de peste drum cu bazar de talcioc trebuie să aibă suficiente cabine sau toalete cu apă și cu "igiena inclusă". 
Rog personalul din Primărie care se îngrijește de spatiile verzi, personalul de pază sau ce alte sectoare mai sunt, să-și pună paza de supraveghere a acestor spații. Sau Ocolul Silvic, etc. Nu știu, dar, după ce deratizăm, igienizăm, dăm cu parfum de lavanda, punem iepurași și pasarele, punem și supraveghem și avertizam populația. 

Ori, nu duceți în acele zone, copiii, in acele târguri. Dacă vor întra în acea pădure, vor rămâne traumatizați.

Nu putem sta asa în mizerie, pina în gat, cu miros de alunga toate ligioanele. Nu se poate.

Sursa: Silviu Gurlui/Facebook

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.