Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

(VIDEO-FOTO) Nebunie pe străzile Iaşului: Studenţii sunt în sărbătoare!

GALERIE
Festival studenti9Festival studenti10Festival studenti2Festival studenti3Festival studenti4Festival studenti5Festival studenti6Festival studenti7Festival studenti8Festival studenti11Festival studenti12Festival studenti13
  • Festival studenti9
  • Festival studenti10
  • Festival studenti2
  • Festival studenti3
  • Festival studenti4
  • Festival studenti5
  • Festival studenti6
  • Festival studenti7
  • Festival studenti8
  • Festival studenti11
  • Festival studenti12
  • Festival studenti13
- +
Astăzi a avut loc pe străzile Iaşului Parada organizaţiilor studenţeşti din cadrul Festudis. Evenimentul a debutat ieri cu "Iasul pe bicicletă", plecarea s-a făcut de la Casa de Cultură a Studenţilor. 

UPDATE: A debutat oficial FEstudIS, când zeci de ligi studenţeşti de la universităţile de stat din Iaşi au străbătut oraşul în parada tradiţonală care a marcat cele 16 ediţii care au avut loc până în 2017. Deşi primul eveniment a avut loc duminică, intitulat Iaşul pe bicicletă, aseară a fost evenimentul care lansează anual festivalul. Au existat două puncte de desfăşurare a marşului - pe de o parte o coloană de ligi studenţeşti a plecat din Copou, îndreptându-se către piaţa din faţa Palatului Culturii, în timp ce o altă coloană de tineri a pornit dinspre Campusul studenţesc „Tudor Vladimirescu“ spre acelaşi punct de întâlnire. Studenţii au fost înarmaţi cu vuvuzele, triocouri, steaguri şi diverse accesorii cu care şi-au reprezentat cât mai bine asociaţiile pe care le reprezintă. După ce s-au întâlnit cele două coloane de studenţi formând o mulţime de peste 1.000 de persoane, aceasta s-a îndreptat pe Bulevardul Ştefan cel Mare către Casa de Cultură a Studenţilor unde a fost amplasată şi o scenă pentru demararea unui program artistic.

Ce se remarcă în ediţia din 2017 este faptul că FEstudIS a fost inclus pentru prima oară în cadrul manifestărilor dedicate Festivalului Internaţional al Educaţiei, fiind declarat şi momentul oficial al demarării FIE. Mai mult, deşi tradiţional există evenimente artistice, proiecţii de filme, diferite spectacole de teatru, la manifestările din 2017 este pregătit şi un eveniment de gătit - StudeChef, programat pentru 11 mai. Mai mult, există şi o regândire a festivalului coordonat în principal de ligi şi de cei de la Casa de Cultură a Studenţilor - vor fi mai puţine evenimente care cele ce vor fi organizate vor avea o vizibilitate sporită şi o promovare mai mare pentru a atrage cât mai mulţi studenţi. Festivalul va dura şapte zile şi ultima activitate din cadrul FEstudIS va fi Universitariada, o serie de competiţii sportive care au început de weekendul acesta. 
 
 
 
Programul complet:
07 mai, ora 12:00 - Iaşul pe bicicletă – plecarea de la Casa de Cultură a Studenţilor
8 mai, 18:00 - Parada organizaţiilor
9 mai, ora 10:00 - Paintball şi alte jocuri – Cabana Bucium
9 mai, ora 19:00 - Visul unei nopţi de teatru – Sala Gaudeamus, Casa de Cultură a Studenţilor
10 mai, ora 19:00 - Talent Show – Sala Gaudeamus, Casa de Cultură a Studenţilor
11 mai, ora 12:00 - Preselecţiile StudChef – Campus Tudor Vladimirescu Cămin T5 – T6 şi Campus Agronomie
11 mai, ora 18:00 - Caravana Artiştilor – Campus Titu Maiorescu, „La Balena”
12 mai, ora 14:00 - Finala StudChef – Selgros
12 mai, ora 19:00 – Seara lungă a filmelor scurte
13 mai, ora 18:00 - Caravana Artiştilor – Campus Tudor Vladimirescu, Camin T5 – T6
14 mai, ora 12:00 - Manifestări studenţeşti – Piaţa Unirii
14 mai, ora 18:00 – Gala Laureaţilor Gaudeamus – Piaţa Unirii
5 – 6 – 7 mai şi 12 – 13 – 14 mai - Universitariada
    

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri