VIDEO Imaginile dezastrului de la Bârlad, unde au ars opt case
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

VIDEO Imaginile dezastrului de la Bârlad, unde au ars opt case

GALERIE
incendiu, barlad
  • incendiu, barlad
- +

Pe stradă Crangului din municipiul Bârlad, oamenii ale căror case au fost înghițite de incendiul extrem de violent, își caută printre tăciuni și ruine puținul care le-a mai rămas. O oală arsă pe jumătate, câteva bucăți de fier de la obiectele care până mai ieri le făcea gospodăria mai frumoasă, niște pereți care stau să cadă…. 

De printre mormanele cu cenușă și funingine se aude câte un murmur înecat în plâns. „Doamne, uite, Doamne, ce a mai rămas din tot”, plânge o femeie. „Ce ne facem noi de acum?”, strigă altcineva, care trage după sine o bucată de tablă arsă. Cele opt familii sunt la limita disperării. Nimic din munca lor de o viață nu a mai rămas. Autoritățile locale spun că le vor ajută. Mai multe asociații au inițiat campanii de strângere de fonduri pentru a ajuta oamenii greu încercați de focul nimicitor. Episcopia Hușilor a inițiat o colectă și a făcut apel la solidaritate cu acești oameni, greu loviți de soartă. Însă drama prin care trec cei 18 oameni, care acum nu mai au decât hainele de pe ei și niște resturi arse, nici nu poate fi descrisă în cuvinte!

Imagininea de la fața locului este înfiorătoare! Vecinii care au scăpat ca prin urechile acului de focul ce părea că are de gând să înghită ieri un cartier întreg, oftează și își tot fac semnul crucii, parcă nevenindu-le să creadă că locuințele lor au rămas în picioare. Pentru că ei au scăpat cu casele nevătămate, au sărit astăzi să ajute pe cele 8 familii să își mai strângă din cenușă ce obiecte mai pot fi recuperate.

Familiile, ale căror case sunt acum scrum, sunt la limita disperării. Nimic din munca lor de o viață nu a mai rămas. Cea mai disperată este familia Buzamăt, de la care a pornit focul. Bătrâni și bolnavi, cu pensii modeste, acum nu mai au puterea să o ia de la capăt. Și nu-și pot privi în ochi vecinii rămași pe drumuri din cauza unei neglijențe a lor, după ce au avut o masă de pomenire, uitând lumânările aprinse în magazia unde fusese întinsă masa.

Mai mult, pe vremeanoua

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.