anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

VIDEO Imaginile dezastrului de la Bârlad, unde au ars opt case

GALERIE
incendiu, barlad
 • incendiu, barlad
- +

Pe stradă Crangului din municipiul Bârlad, oamenii ale căror case au fost înghițite de incendiul extrem de violent, își caută printre tăciuni și ruine puținul care le-a mai rămas. O oală arsă pe jumătate, câteva bucăți de fier de la obiectele care până mai ieri le făcea gospodăria mai frumoasă, niște pereți care stau să cadă…. 

De printre mormanele cu cenușă și funingine se aude câte un murmur înecat în plâns. „Doamne, uite, Doamne, ce a mai rămas din tot”, plânge o femeie. „Ce ne facem noi de acum?”, strigă altcineva, care trage după sine o bucată de tablă arsă. Cele opt familii sunt la limita disperării. Nimic din munca lor de o viață nu a mai rămas. Autoritățile locale spun că le vor ajută. Mai multe asociații au inițiat campanii de strângere de fonduri pentru a ajuta oamenii greu încercați de focul nimicitor. Episcopia Hușilor a inițiat o colectă și a făcut apel la solidaritate cu acești oameni, greu loviți de soartă. Însă drama prin care trec cei 18 oameni, care acum nu mai au decât hainele de pe ei și niște resturi arse, nici nu poate fi descrisă în cuvinte!

Imagininea de la fața locului este înfiorătoare! Vecinii care au scăpat ca prin urechile acului de focul ce părea că are de gând să înghită ieri un cartier întreg, oftează și își tot fac semnul crucii, parcă nevenindu-le să creadă că locuințele lor au rămas în picioare. Pentru că ei au scăpat cu casele nevătămate, au sărit astăzi să ajute pe cele 8 familii să își mai strângă din cenușă ce obiecte mai pot fi recuperate.

Familiile, ale căror case sunt acum scrum, sunt la limita disperării. Nimic din munca lor de o viață nu a mai rămas. Cea mai disperată este familia Buzamăt, de la care a pornit focul. Bătrâni și bolnavi, cu pensii modeste, acum nu mai au puterea să o ia de la capăt. Și nu-și pot privi în ochi vecinii rămași pe drumuri din cauza unei neglijențe a lor, după ce au avut o masă de pomenire, uitând lumânările aprinse în magazia unde fusese întinsă masa.

Mai mult, pe vremeanoua

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.