VIDEO Individ din Suceava, filmat de activiști de mediu din Londra cum negociază vânzarea de freon de contrabandă

luni, 08 august 2022, 08:59
1 MIN
 VIDEO Individ din Suceava, filmat de activiști de mediu din Londra cum negociază vânzarea de freon de contrabandă

Activiștii de mediu de la Agenția de Investigații de Mediu (EIA – Environmental Investigation Agency), un ONG cu sediul la Londra, au realizat anul trecut o investigație de presă pe tema contrabandei cu freon. Au arătat cum buteliile cu freon aduse din China, prin Ucraina sau Turcia, intră în Uniunea Europeană prin România. Pe sub mână, prin corupție. Activiștii au filmat cu camera ascunsă mai mulți traficanți, printre care și un anume Cristi, care negogia în parcarea de la Carrefour Suceava vânzarea unor butelii cu freon. Conform G4Media.ro, Ministerul Mediului a primit raportul EIA încă de anul trecut și a sesizat DNA. DNA central a trimis cazul la DNA Suceava, care l-a declinat la Parchetul Judecătoriei Suceava, care l-a trimis la Parchetul de la Rădăuți, unde este încă “în lucru”

Un important caz de contrabandă cu freon descoperit de Agenția de Investigații de Mediu (EIA – Environmental Investigation Agency), un ONG cu sediul la Londra, a ajuns la Parchetul Judecătoriei Rădăuți, o unitate de un parchet cu 7 procurori din județul Suceava, potrivit unui răspuns pentru G4media.ro al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Activiștii de mediu de la Londra au realizat anul trecut o investigație de presă pe tema contrabandei cu freon. Au arătat cum buteliile cu freon aduse din China, prin Ucraina sau Turcia, intră în Uniunea Europeană, prin România. Pe sub mână, prin corupție. Activiștii au filmat cu camera ascunsă mai multi traficanți cum sunt un anume Cristi din Suceava sau George Dică din București.

”reporter EIA: Ai gaz?

Cristi: De care?

reporter EIA: 404 (un tip de freon foarte toxic – n.r.)?

Cristi: Da, este.

reporter EIA: 134 (idem – n.r.)?

Cristi: 134, nu. Dar dacă dau un telefon – două…dar fără 550 (lei – n.r.) nu-l dau…”, este un dialog dintre reporterul EIA și contrabandistul Cristi din Suceava surprins de camera ascunsă.

„Asta mi-a zis. Eu dau șpagă 30 de euro pentru fiecare butelie ca să treacă. Direct la Vamă!”, spune și traficantul George Dică din București.

Textul integral, pe obiectivde suceava

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii