VIDEO/FOTO La Iași, primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de artă new media din Europa de Sud-Est

luni, 17 iunie 2024, 03:00
2 MIN

Ieșenii pot explora noi modalități de a interacționa cu arta și tehnologia. De câteva zile, Iașul găzduiește ediția itinerantă Museum of Immersive New Art (MINA), primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de artă new media din Europa de Sud-Est.

Până pe 10 septembrie 2024, spațiul multimedia poate fi vizitat în parcarea Palas Campus, printre atracțiile principale aflându-se trei spectacole imersive, fiecare aducând ceva unic și fascinant. MINA Pop Up este un cort de 450 mp, dedicat experienței imersive. Înăuntru, proiecțiile 360º transformă pereții în pânze vii, aducând la viață operele artistice într-un mod spectaculos, în timp ce frumusețea subacvatică poate fi descoperită într-un format care atrage atenția.

Printre expozițiile de neratat se numără „Van Gogh”, „Constelații Interioare” – o incursiune fascinantă în mitologie, și „Lumea Subacvatică” – o proiecție captivantă pentru copii.

„Van Gogh, The Immersive Show” prezintă peste 80 de opere ale celebrului artist olandez, incluzând picturi, desene și schițe. Printre lucrările proiectate se numără capodopere precum „Noapte înstelată”, „Autoportret”, „Lan de grâu cu corbi”, „Iriși” și „Mâncătorii de cartofi”. Expoziția oferă o incursiune în universul artistic al lui Van Gogh, combinând proiecțiile spectaculoase cu o coloană sonoră impresionantă, creând astfel o experiență senzorială completă.

„Lumea Subacvatică – O călătorie imersivă a apei” aduce în prim-plan frumusețea și importanța protejării ecosistemelor acvatice printr-o proiecție 360 de grade. Vizitatorii vor fi transportați într-o lume subacvatică vibrantă, unde pot explora adâncurile oceanelor și înțelege mai bine importanța conservării acestora. Este o călătorie vizuală și educativă care aduce în prim-plan minunile lumii subacvatice.

„Constelații interioare” este o expoziție ce cuprinde 21 de lucrări de artă ale ilustratorului Alex Nimurad, animate și însoțite de o coloană sonoră captivantă. Aceste lucrări transformă imaginația în realitate, oferind o experiență unică ce îmbină arta vizuală cu muzica, creând astfel un univers interactiv și dinamic.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii