VIDEO Liberalii își lansează programul de guvernare. Orban:”Este un apel național pentru o cauză națională”.
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 03.03.2021

VIDEO Liberalii își lansează programul de guvernare. Orban:”Este un apel național pentru o cauză națională”.

GALERIE
lansare pnl
  • lansare pnl
- +

Liberalii își lansează public în această seară programul de guvernare pentru perioada 2021 – 2024. În documentul făcut public, PNL promite că va aduce cea mai mare creștere economică din UE în viitorii 4 ani, creșterea cu 46% a pensiilor până în 2024, finalizarea a 660 km de autostradă și 310 km de drumuri expres, plus demararea altor mari investiții în infrastructură, potrivit g4media,ro

Premierul Orban: ”Pe 6 decembrie toți suntem puși în fața unei alegeri decisive. Mergem mai departe și punem în practică programul de dezvoltare a României sau nu. Asta este dilema. Atât de simplă sau atât de importantă. Categorică, dar în același timp istorică. Este un apel național pentru o cauză națională”.

Ministrul sănătății: ”Ne gândim la o reformă în Sănătate și la 6% din PIB până în 2024”.

Ministrul agriculturii: ”Vom transforma provocările legate de mediu și climă prin oportunități, prin susținerea agriculturii ecologice unde am alocat 550 milioane de euro, mai ales pentru zonele montane. Pentru a nu mai fi o agricultură meteo-dependentă pentru a aduce fiecare picătură de apă cât mai ieftin la plante, avem o strategie de 6,5 miliarde de euro”.

Ministrul fondurilor europene: ”O certitudine va fi că începând cu primul an al viitoarei perioade de programare, România va fi în situația de a implementa proiecte și nu de a negocia programe operaționale”.

Ministrul transporturilor: ”Pentru următorii 4 ani am gândit pentru fiecare sector în parte un pachet de măsuri. Peste 1000 de km de autostrăzi și drumuri expres, ne propunem conceptul de tren metropolitan în principalele municipii, să extindem rețeaua de metrou în București și Cluj Napoca. Sunt doar câteva dintre obiectivele cu care venim în fața românilor”.

Ministrul economiei: ”Nicio economie sănătoasă nu poate să funcționeze fără energie, coloana vertebrală a oricărei economii. Susținem cu tărie Green Deal, pactul verde european, pentru o moștenire pe care să o lăsăm copiilor. Vom avea investiții noi în capacități energetice din surse eoliene și solare în valoare de 26 miliarde de lei. Pregătim modernizarea și extinderea rețelei de transport de gaze, extindem rețeaua de transport gaze, alocăm 1 miliard de euro pentru asta. Susținem exploatările de gaze naturale offshore din Marea Neagră. Schema de ajutor de minimis pentru Horeca și IMM pentru panouri fotovoltaice, în valoare de 200 milioane de euro”.

Ministrul finanțelor: ”Proprietatea privată este sacră. În economiile liberale, antreprenorul este un erou, nu este un infractor. Într-o Românie liberală toți pornesc cu șanse egale. Sănătatea și învățământul rămân prioritățile noastre”.

Raluca Turcan: ”Justiția va fi obligatoriu în viitorul mandat, va fi rapidă, eficientă și cinstită. Nu vom mai permite să existe procese pe investiții tărăgănate cu anii. Vom opri corupția endemică. CCR și Consiliul Legislativ, Avocatul Poporului și CNA trebuie să funcționeze în interes public, nu pentru alte interese, dar pentru asta ne trebuie majoritate parlamentară”.

Declarațiile principalilor lideri PNL:

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului:

Vă rog să ascultați un sunet (sunet de fax, n.red.). Guvernul liberal când și-a asumat guvernarea în cea mai grea perioadă, în lupta cu un virus ucigaș, instituțiile statului funcționau cu faxuri. Așa am început această luptă. Acum aș vrea să ascultați un alt sunet (sunet de aplicație, n.red.) Este sunetul pe care îl aud din camera copiilor mei, dimineața, când merg la serviciu și ei încep lecțiile online. Aceasta este transformarea de la începutul pandemiei: o țară care funcționa cu fax și care astăzi a făcut un salt în tot ceea ce înseamnă servicii publice, modul de interacțiune, de derulare a activităților și am ajuns unde puțini credeau că e posibil înainte de pandemie. Suntem astăzi în această întâlnire online și vă mulțumim că sunteți alături de noi.

Nelu Tătatru, ministrul sănătății:

Vorbim de programul de guvernare al PNL, de modernizarea României. Sistemul de Sănătate publică a furat startul, de nevoie.
Am fost nevoiți să modernizăm, am început cu un examen de rezidențiat unde 7000 de colegi de-ai mei au intrat în pregătire pentru specialități. AM continuat cu evaluarea investițiilor rămase în urmă: 8 spitale regionale, 27 de spitale județene.
În toți acești timpi pe care i-am desfășurat în spitale, printre bolnavi, am reușit să semnăm contracte pentru 3 spitale regionale: Iași, Cluj, Craiova.
Într-un an în care a trebuit să ne adaptăm lună de lună am dezvoltat contracte de reziliență sau parteneriat public privat pentru spitalele din Sibiu și Brașov.
Ne propunem să dezvoltăm situația stării de sănătate a românilor, acea siguranță pe care n-am avut-o dar vrem să le-o dăm românilor. Ne gândim să construim până în 2024 aceste 3 spitale, să construim alte 10 spitale de la 0. Dezvoltăm, extindem și modernizăm alte 25 de unități sanitare.
Ne gândim la o reformă în Sănătate și la 6% din PIB până în 2024.
Sunt finanțări care credem și sperăm să scoată din această greu încercată misiune în care ne zbatem de 30 de ani. Ne gândim că medicina preventivă trebuie să primeze.
Gândim în perspectiva în care resursa umană inerentă în dezvoltarea sistemului să fie într-o continuă dezvoltarea unui număr mai mare de specialiști, care este absolut necesară în această situație de pandemie.
Gândim o digitalizare. Ieri am legiferat telemedicina, ce bună a fost în timpul acestei pandemii.
Am reușit să evaluăm mai bine sistemul, are nevoie de o extensie, de modificarea acestui management, plecând de sus, modificările din Ministerul Sănătății, din DSP-uri, din Ambulanțe și din spitale.
Gândim această finanțare din fonduri europene să poată fi aprofundată și cheltuită cu mare celeritate. Pentru infrastructură avem 2,8 miliarde, pentru planul de reziliență avem 1,2 miliarde.
Gândim să aducă siguranța cadrelor medicale, a pacienților. Mulțumesc!

Adrian Oros, ministrul agriculturii:

Agricultura românească trebuie să își consolideze performanțele și să devină competitivă pe termen lung.
Producătorii mici și mijlocii trebuie susținuți pentru a asigura piețele locale, iar marii fermieri trebuie să susțină piețele naționale.
Acest model economic volatil bazat pe consum, a fost promovat cu nepricepere și a generat deficit record la nivelul balanței alimentare.
Consumatorul român trebuie să aibă acces la hrană de calitate iar alimentele românești trebuie să devină brand consolidat pe piața locală, națională și regională.
Garanția existenței satului românesc stă în consolidarea fermelor de familie. De asemenea, susținerii fermierului mic, prin facilitarea accesului la piață, o piață de câteva miliarde.
Așezăm pe picior de egalitate micul producător și procesator cu comerciantul dominant prin implementarea directivei practicilor neloiale.
Promovarea produselor locale, educarea consumatorului în școli, în familie și în fermele didactice vor contribui la promovarea consumului de produse românești.
Asigurarea schimbului de generații în Agricultură este altă provocare. Am alocat 520 milioane de euro pentru tinerii fermieri. Concesionăm și arendăm direct tinerilor fermieri prin agențiile statului.
Vom transforma provocările legate de mediu și climă prin oportunități, prin susținerea agriculturii ecologice unde am alocat 550 milioane de euro, mai ales pentru zonele montane.
Pentru a nu mai fi o agricultură meteo-dependentă pentru a aduce fiecare picătură de apă cât mai ieftin la plante, avem o strategie de 6,5 miliarde de euro,
Debirocratizarea și digitalizarea sistemului va asigura depunerea online a documentelor.

Marcel Boloș, ministrul fondurilor europene:

În capitolul 2, un loc de cinste îl au fondurile europene, deoarece Guvernul PNL recunoaște și are siguranța că singura sursă de dezvoltare stabilă sunt fondurile europene.
De multe ori am auzit vorbindu-se de rezerva de aur a României. Rezerva de aur a României sunt fondurile europene, pe ele trebuie să ne bazăm, ele sunt calea noastră ireversibilă spre dezvoltare.
Am făcut numeroase vizite în teren alături de doamna vicepremier Raluca Turcan și nu a fost localitate prin care să mergem să nu fie localitate fără fonduri europene accesate.
Aceasta este realitatea pe care o trăim astăzi și care ne duce spre standarde de viață bune ale românilor, spre creșterea calității vieții, spre modernizarea și dezvoltarea României.
În 4 noiembrie 2019 am lucrat într-o prim,ă etapă cu riscul de pierdere a banilor, a trebuit să recuperăm 600 milioane de euro, care erau în prag de dezangajare și am reușit să aducem în plus 400 milioane de euro

Lucian Bode, ministrul transporturilor:

Anul 2020 a fost anul în care guvernarea liberală a pus pe primul loc investițiile publice.
Anul 2020 a fost cel în care în ciuda crizei sanitare am construit infrastructură de transport în România. Obiectivele de etape au fost atinse, ceea ce ne dă încredere că am acționat corect și eficient.
Un an de guvernare liberală în slujba românilor arată astfel: peste 350 rețea de drumuri modernizate, din care 90 de km de autostradă noi, până la finalul anului.
Peste 440 de km de autostrăzi, drumuri expres și centuri ocolitoare pentru care am semnat contractele de execuție în acest an, din care 192 km de autostradă și drumuri expres.
Vremea promisiunilor fără acoperire a apus. Vremea guvernărilor social-democrate care desenau proiecte de autostrăzi a apus și ea.
A venit vremea guvernărilor de dreapta. Guvernul Orban a dovedit că are viziunea necesară, priceperea și determinarea astfel încât să fie eliminate decalajele de dezvoltare din ultimii ani, dintre regiunile de dezvoltare ale României. Să nu lăsăm nicio regiune în urmă. Vom tura motoarele la maxim și vom investi masiv în infrastructura de transport. Reprezintă o prioritate națională.
În următorii 4 ani vom veni cu reforme majore și vor fi ani în care se vor vedea cu adevărat rezultatele în teren.
Calitatea infrastructurii este unul dintre indicatorii determinanți care măsoară competitivitatea.
Pentru următorii 4 ani am gândit pentru fiecare sector în parte un pachet de măsuri.
Peste 1000 de km de autostrăzi și drumuri expres, ne propunem conceptul de tren metropolitan în principalele municipii, să extindem rețeaua de metrou în București și Cluj Napoca
Sunt doar câteva dintre obiectivele cu care venim în fața românilor. Diferența dintre noi și PSD este că modelul nostru economic e bazat pe investiții. Fostele guverne au promis mii de kilometri de autostrăzi fără să facă nimic din ce au promis. Noi am schimbat paradigma. Guvernarea liberală face o prioritate din dezvoltarea infrastructurii de transport, care va fi coloana vertebrală pe care se va ridica România.
Fără populisme, fără exagerări, cu măsură și decență, le spunem românilor că următorii 4 ani vor fi de muncă și implicare.
Avem de câștigat și ultima competiție electorală, pe 6 decembrie, pentru ca următorii ani să fie anii dezvoltării și ai progresului.

Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri:

În această perioadă dificilă este foarte important să avem un plan și o strategie: stabilitate și credibilitate, asta trebuie să ofere un guvern investitorilor, asta am oferit noi și vom oferi în următorii 4 ani.
Într-un an am reușit să facem multe lucruri și vom face și mai multe lucruri pentru că știm ce avem de făcut pentru dezvoltarea economiei românești, avem resurse și știm să o facem. Am făcut multe într-un timp record. Vom continua să susținem pe cei mici și IMM-uri, vom injecta capital.
Granturile vor ajunge în conturile întreprinzătorilor, uitați-vă că se va întâmpla. Există posibilitatea să redeschidem schemele pentru IMM-uri după ce vom primi aprobarea CE.
Nicio economie sănătoasă nu poate să funcționeze fără energie, coloana vertebrală a oricărei economii. Susținem cu tărie Green Deal, pactul verde european, pentru o moștenire pe care să o lăsăm copiilor.
Facem investiții în domeniul nuclear, împreună cu SUA, Canada și Franța, de 9 miliarde de euro.
Am adus o finanțare de 7 miliarde de dolari din partea băncii de import-export a României.

Proiectul de guvernare poate fi urmărit AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.