(VIDEO LIVE) Şedinţă de CJ: subiectele din afara ordinii de zi sunt motiv de scandal
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

(VIDEO LIVE) Şedinţă de CJ: subiectele din afara ordinii de zi sunt motiv de scandal

Intârzierea spitalului mobil şi întâlnirea Popa - Ivancia vor ocupa cea mai mare parte a dezbaterilor.

GALERIE
Consiliul Judetean
  • Consiliul Judetean
- +

Unsprezece proiecte se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean de astăzi. Programată ini - ţial să aibă loc în Sala Mare din Casa Pătrată, e posibil ca întrunirea să se ţină totuşi online, după ce soţia unui consilier a primit, ieri, rezultatul pozitiv al testului pentru depistarea Covid19. O decizie încă nu fusese luată până aseară, la închiderea ediţiei. În afara ordinii de zi, e de aşteptat ca aleşii PNL şi PMP să solicite informaţii despre spitalul mobil – care astăzi trebuia să fie instalat în incinta TransAgropolis, aşa cum prevede contractul înche - iat încă de pe 21 aprilie. 

Cele 102 module încă nu au ajuns în Iaşi. CJ a prezentat pe pagina de Facebook, săptămâna trecută, imagini cu modulele încăr cate pe trailere, cu precizarea că unele vor ajunge în România pe cale maritimă. Întro scrisoare adresată Alinei Popa, directorul asociaţiei Euronest (achizitorul spitalului), firma care a câştigat licitaţia de luna trecută a cerut păsuirea până la mijlocul lunii viitoare. SDI Global LLC a invocat forţa majoră, înce pând cu regimul de carantină instituit în mai multe oraşe din Turcia în repetate rânduri, 23-27 aprilie, 1-3 mai, 9-10 mai şi 16-19 mai, urmat de sărbătoarea Ramadanu lui, care s-a încheiat ieri.

Puse cap la cap şi trăgând linie, firma furnizoare şi-a asumat termenul de 14 iunie, dată până la cale s-a angajat să instaleze spitalul de campanie. Între timp, componenţa comisiei de evaluare a ofertelor, constituită la Euronest pentru procedura de licitaţie, a fost găsită neconformă de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice: membrii comisiei nu erau angajaţi ai asociaţiei. Asta nu înseamnă că licitaţia va fi anulată, dar că pot fi administrate amenzi sau ar putea fi deschis un dosar penal. Până la ora începerii şedinţei, rămâne un mister şi dacă preşedintele Maricel Popa va fi prezent sau dacă şi această reuniune va fi condusă de vicele Romeo Olteanu.

O întâlnire a şefului CJ cu Mihaela Ivancia, colegă de partid şi consilier judeţean, este un alt punct de interes – deşi, evident, nu se află nici acesta pe ordinea de zi. Amintim că Ivancia a făcut publică la începutul acestei luni o scri soare în care contestă însăşi poziţia de lider al PSD a lui Mari cel Popa. „A venit momentul când nu mai pot să accept, când vreau să spun «cu subiect şi predicat» că ar fi timpul să vă duceţi acasă, domnule Popa! Aţi făcut suficient de mult rău partidului şi judeţului şi ar trebui să vă ajungă!“, i-a cerut ea şefului său de partid şi de CJ. Maricel Popa a e vitat un răs puns tranşant. El s-a de clarat dezamăgit mai degrabă de pierderea oricărui control asupra consilierilor locali ai partidului. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.