VIDEO Locatari obligați să intre sau să iasă din casă cu scara. O familie a fost împroprietărită cu curtea blocului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

VIDEO Locatari obligați să intre sau să iasă din casă cu scara. O familie a fost împroprietărită cu curtea blocului

GALERIE
bloc, scara, curte
  • bloc, scara, curte
- +

Caz incredibil în comuna Tileagd, din județul Bihor: o familie înstăpânită de instanţe pe curtea unui bloc a pus lacăt pe porţi şi a încuiat uşa de intrare în clădire. Profitând că, după două decenii de procese, vecinii şi-au recâştigat doar suprafeţele de sub apartamente, nu şi dreptul de a traversa curtea, proprietarii acesteia le blochează accesul, obligându-i ori să spargă lacătele, ori să sară peste gard...

Cocoţată pe gard, bătrâna îşi desface tacticoasă scara şi coboară în stradă, spre amuzamentul consătenilor din birtul de vizavi, care filmează scena. "Aşa circulăm, că altminteri suntem sechestraţi în apartament", spune femeia. Iuliana Vancsa stă de o viaţă într-un apartament de la etajul clădirii, repartizat pe vremuri răposatului ei soţ, care fusese angajat al fostei Secţii de Mecanizare a Agriculturii din Tileagd, şi pe care în anii ’90 au reuşit într-un târziu să-l cumpere, plătindu-l în rate.

Mai bine se mutau, spune femeia acum, supărată că viaţa i-a fost transformată într-un coşmar de vecinii ei, doi soţi împroprietăriţi de instanţă pe curtea blocului. Aceştia au pus lacăt pe porţi şi au încuiat uşa de intrare în clădire, obligând-o şi pe ea, şi pe actualul ei soţ, dar şi pe o altă familie din bloc să spargă lacăte ori să sară peste gard de câte ori vor să iasă ori să intre în imobil...

Mai mult, pe ebihoreanul

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.