VIDEO: Maricel Popa, declarații "bombă", preventive, despre spitalul mobil de la Leţcani!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

VIDEO: Maricel Popa, declarații "bombă", preventive, despre spitalul mobil de la Leţcani!

GALERIE
conferinta Popa Maricel1
 • conferinta Popa Maricel1
- +

Într-o declaraţie de presă, Maricel Popa reproşează guvernului şi PNL că nu au sprijinit iniţiativa de construire a spitalului mobil de la Leţcani. Şeful Consiliului Judeţean Iaşi  a subliniat că punerea în funcţiune a spitalului "a intrat în linie dreaptă".

 În acelaşi timp, Popa a criticat în termeni duri faptul că, la ora 11.00, astăzi, miniştrii Costel Alexe şi Nelu Tătaru, alături de prefectul Marian Grigoraş, ţin o conferinţă de presă la Transagropolis, locul unde se va monta spitalul mobil. "E o mizerie politică, nu pot să cred că prefectul este implicat", a spus Maricel Popa. Preşedintele CJ Iaşi a invocat o serie de piedici ce ar fi fost făcute de PNL şi Guvern.

Cititi si: Ce spune medicul Carmen Dorobăţ despre spitalul mobil de la Leţcani

"Deşi am făcut toate demersurile necesare pentru decontarea banilor aferenţi din fonduri UE, cine m-a exclus? Ministrul Alexe şi guvernul PNL. Iar ministrul Sănătăţii vine acum să mă tragă de urechi. Să le fie ruşine!", a mai spus Popa. El a mai spus că nu a fost sprijinit în niciun fel de statul român în demersul de a operaţionaliza spitalul. Din contră, a acuzat "un grup de interese" care vrea să transforme proiectul spitalului "într-un vehicul electoral". "Voi realiza acest spital până la sfârşitul lunii, indiferent ce vrea Alexe. Ni s-a transmis pe toate căile că nu vom primi autorizaţia. Să le fie ruşine pentru ce au plănuit astăzi la Leţcani. Sunt convins că vom mai avea piedici", a spus Popa. Potrivit şefului CJ, spitalul mobil va funcţiona ca secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase, astfel că avizul de funcţionare va fi necesar de la DSP şi nu de la Ministerul Sănătăţii. În final, Popa a spus că termenul final de operatioalizare a spitalului este 30 iulie. Iniţial, termenul era sfârşitul lunii mai.

Declaratie completa Maricel Popa

(Declaratia a fost trasmisa redactiei de Biroul de presa al PSD)   

V-am invitat în această dimineață pentru a puncta câteva aspecte importante în legătură cu spitalul mobil Covid de la Lețcani.

Am pornit de la ideea de a face un spital suport pentru bolnavii de Covid astfel încât celelalte spitale ieșene să poată trata fără restricții ceilalți bolnavi din întreaga zonă a Moldovei. Să nu uităm că majoritatea spitalelor din Iași au caracter regional. Reamintesc că spitalul va avea capacitatea de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă.

Cititi si: Critici tăioase ale miniştrilor Alexe şi Tătaru în privinţa spitalului mobil de la Leţcani

Concret,

 1. Am intrat în linie dreaptă în ceea ce privește livrarea modulelor și a echipamentelor medicale. Au sosit în această săptămână o parte a containerelor din secțiunea care formează partea de terapie intensivă și echipamentele medicale de radiologie.
 2. În același timp, mai există pe traseu un convoi format din 20 de tiruri care transportă ultimele module din aceeași secțiune.
 3. Estimăm că până miercuri - joi le vom avea pregătite pentru operațiunile vamale.
 4. Instalarea secțiunilor B și C a fost deja finalizată.Spitalul mobil de la Leţcani se ridică cu viteaza melcului "șchiop"

 Așa cum deja cunoașteți reprezentanții firmei din Turcia sunt deja la Iași și se ocupă de instalarea și montarea spitalului, unul dintre ei fiind prezent aici.

Cititi si: Spitalul mobil de la Leţcani se ridică cu viteaza melcului "șchiop"

Asta este starea de fapt. Nu avem nimic de ascuns. Întreaga procedură  fost transparentă. Până pe 30 iulie ar trebui să avem spitalul instalat.

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor noastre, nu am fost susținuți de autoritățile statului, care din punctul meu de vedere ar fi trebuit să fie direct interesate de soarta spitalului. Acest guvern demonstrează în continuare că siguranța românilor nu este una dintre prioritățile lui.

Nu aş fi vrut să ajungem aici. Am tot tăcut până acum, însă ultimele evenimente şi acţiuni ale unora m-au determinat să spun lucrurilor pe nume.

Sunt indignat de tupeul liberalilor care permanent au denigrat munca noastră în legătură cu spitalul.

Mai mult, astăzi,  PNL Iaşi convoacă, fără să întrebe pe nimeni de la CJ sau de la Euronest, o conferinţă de presă în incinta parcului unde va fi instalat spitalul.

Domnilor, acolo nu este casă fără stăpân. Nu vine Costel Alexe pe moşia lui şi face ce vrea. Acolo avem gestiune de milioane de euro. Nu poţi aşa să spui arogant că tu, ministrul Drujbă chemi presa la Leţcani.  Sunt în derulare tot felul de proceduri legale, dar și tehnice și nu cred că este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic. 

Acolo nu sunt copaci de tăiat și nici capre negre de împușcat.

Să faceţi ce, la Leţcani, domnilor?

Să verificaţi spitalul lu’ Popa?

Vă garantez că se va face. O să vă invit la inaugurare. La fel cum îi voi învita şi pe ministrul sănătăţii, dar şi pe prefect.

Sunt siderat că prefectul apolitic al Iaşului a acceptat să participe la o astfel de mizerie politică. Noi, când am avut prefect am respectat principiile. Nu cred că l-a văzut nimeni pe Marian Şerbescu la vreun eveniment politic sau în vreo acţiune oficială organizată de PSD.  Tupeu fantastic pentru PNL la Iaşi!

Nu pot să cred cum ministrul sănătăţii, când are atâtea griji pe cap, vine la Iaşi în campanie electorală.

Domnule Tătaru! Bucureştiul este acum pe locul 1 în ţară la numărul de cazuri şi nu aveţi spitalele mobile funcţionale. La Elias aveţi un spital cumpărat din donaţiile românilor şi dvs nu îl autorizaţi. NU vă este ruşine să veniţi la Iaşi să faceţi conferinţă de presă alături de ministrul Drujbă? 

Nu vă este ruşine să veniţi la Iaşi când nu aveţi nici alte spitale mobile comandate de Guvern sau ISU funcţionale? (Suceava, Bacău, Braşov, Timişoara, Constanţa)

Oameni buni! M-am săturat. Am tăcut pentru că îmi tot spuneau colegii să nu zic nimic pentru că nu luăm autorizaţia. Să nu zic nimic pentru că nu facem vama. Să nu zic nimic pentru că nu ne vor ajuta.

Am tăcut şi ei ce au făcut? Şi-au bătut joc până acum de toată munca noastră.

Vă dau exemple clare:

 1. La nivel național sunt mai multe astfel de spitale în diferite etape de achiziție sau instalare, însă niciunul nu este funcțional. Iar ministrul sănătăţii vine la Iaşi să mă tragă pe mine de urechi. Culmea tupeului.
 2. Deși am făcut toate demersurile necesare pentru a deconta spitalul din banii europeni primiți de Guvern special pentru tratarea Covid am fost excluși din pix, fără nicio explicație plauzibilă. Cine ne-a exclus? Guvernul lui Alexe şi a lui Tătaru! Şi acum vin să mă certe. Să le fie ruşine!
 3. Nu am primit sprijin din partea statului român în relația cu Bulgaria și Turcia. Parte dintre probleme puteau fi rezolvate pe cale diplomatică. De exemplu, toate transporturile au avut caracter comercial și nu medical, fapt care a întârziat procedurile de livrare. Primul transport a durat 14 zile. Aproape incredibil. Cine ne putea ajuta? Guvernul lui Alexe şi a lui Tătaru! Dar ce au făcut? Nimic. Organizează azi conferinţă de presă la Leţcani. Câtă ipocizie.
 4. Aproape la fiecare transport de module sau echipamente am fost întârziați de instituțiile vamale. Știți foarte bine cât am așteptat împreună la Lețcani sosirea echipelor vamale pentru primul transport. Și asta în condițiile în care toate procedurile și documentele erau în regulă. Recent, două tiruri cu echipamente medicale de radiologie au stat 7 zile în vamă până să li se permită descărcarea, din cauza unor motive puerile, de interpretare a legii în funcție de interese de moment. Cine ne putea ajuta? Guvernul lui Alexe şi a lui Tătaru! Dar ce au făcut? Nimic.
 5. Să nu uităm de campania denigratoare dusă de un grup de interese care a avut grijă să sădească suspiciune în rândul firmei producătoare existând chiar informații, precum că, persoane din Iași ar fi încercat să contacteze în numele Euronest pe reprezentanții turci. Aștept cu interes rezultatul anchetei realizate de procurori la plângerea facută de noi.

Pe cine susţine la CJ acel grup de interese? Pe Costel Alexe. Îi las să vină ei. Să facem România liberală. Dar asta vor primi ieşenii. Tupeu, aroganţă, minciuni, vorbe şi nu fapte! Asta înseamnă Costel Alexe şi BZI.

 1. De asemenea, mai reamintesc și modul în care unii se chinuie să transforme spitalul într-un vehicul strict electoral uitând că unitatea medicală este pentru salvarea de vieți și nu pentru voturi. Din momentul în care am anunţat că fac spitalul, Costel Alexe vorbeşte doar de tunuri financiare.

Eu nu sunt ca tine, domnule ministru Drujbă. Eu fac spitalul pentru ieşeni.Nu ca să iau vreun peşcheş. Degeaba vrei să îţi acoperi lipsa de realizări de la minister aruncând cu noroi în mine. Nu vei reuşi. Am dus 1 miliard de euro în 4 ani în Iaşi şi voi face şi acest spital.

Indiferent că vrea sau nu Costel Alexe, indiferent că vor sau nu liberalii de la Bucureşti.

Spitalul este un obiectiv atât de important pentru sănătatea tuturor, încât nu este loc de scandal și circ politic.

Atât aș vrea să îl mai întreb pe domnul ministru al sănătății. Cu 900 de cazuri pe zi își permite să vină în campanie electorală la Iași?

Să le fie ruşine pentru ceea ce au plănuit azi la Leţcani!

Să le fie rușine că nici acum în ceasul al 12 lea ceas nu înțeleg că viețile omenești sunt mai presus de interesele electorale meschine.

Sunt convins că vom mai avea piedici din partea acestor oameni. Ei sunt cei care pun zi de zi instituțiile statului să lucreze împotriva noastră.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Urâţii învinşi

Cătălin ONOFREI

Urâţii învinşi

USR-PLUS a început deja să-şi piardă termenul de valabilitate şi poate că o perioadă de opoziţie, în care să demareze un amplu proces de deratizare a partidului, ar fi cel mai util lucru pentru viitor.  

Filmuletul zilei

opinii

Fanatici

Briscan ZARA

Fanatici

Nu este ieşire din această situaţie. Iubirea şi ura se hrănesc una din alta ca un şarpe care îşi înghite coada. Am intrat într-o carusel care ne ţine pe toţi ameţiţi şi care deja funcţionează din inerţie. Cine este, printr-un noroc, o întâmplare fericită, aruncat afară şi se trezeşte ca după o beţie are o singură regulă: fără iubire, fără ură şi fiecare pentru el!

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Ciprian IFTIMOAEI

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Pentru cei care trec pragul librăriilor, Fareed Zakaria este cunoscut publicului cititor din România prin lucrările „Viitorul Libertăţii. Democraţia neliberală în Statele Unite ale Americii şi în lume”, „Lumea postamericană”, „10 lecţii pentru o lume postpandemică”, apărute în traducere la Editura Polirom. Pentru această săptămână am ales să scriu despre „lumea postpandemică” a lui Zakaria deoarece este o carte emblematică pentru un curent de gândire care a căpătat o consistenţă redutabilă în relaţiile internaţionale, cu o opţiune fermă pentru abordarea globalistă şi regândirea suveranităţii naţionale în confruntarea cu probleme ca terorismul, migraţia, pandemiile, privilegierea instituţiilor internaţionale în rezolvarea problemelor globale, degajarea unei simpatii faţă de birocraţia europeană şi faţă de experţii/ consilierii ştiinţifici şi, pe alocuri, chiar pentru autoritarismul şi centralismul practicat de China în soluţionarea efectelor pandemiei de COVID-19.

La ceasul adevărului

Mihai DORIN

La ceasul adevărului

La debutul competiţiei interne i-am suspectat pe liderii PNL de existenţa unui pact secret de promovare a imaginii unui partid democrat, promotor neinhibat al competiţiei şi demn de încredere. Reformele pomise nu mai veneau (şi nici nu vor veni), guvernarea era în impas, iar coaliţia tot mai clar boicotată de liderii liberali şi de lupii tineri, care nu puteau admite cedarea unor ministere bănoase de către fostul premier Orban, în favoarea USR PLUS. 

pulspulspuls

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Iată, stimaţi telespectatori, userişti au ba, că am aflat în sfârşit care să fie motivul răzgândirii privind demisia în cazul conţilierului local Iulian Huşanu, cel prins de colegii noştri cu “raţa-n gură”, la contracte cu statul! 

Caricatura zilei

George, prietenul paharului

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.