(VIDEO) Meleşcanu, luat la rost şi pus la punct de o jurnalistă BBC: „Liderul dumneavoastră a fost găsit vinovat de corupţie”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

(VIDEO) Meleşcanu, luat la rost şi pus la punct de o jurnalistă BBC: „Liderul dumneavoastră a fost găsit vinovat de corupţie”

GALERIE
melescanu
  • melescanu
- +

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a fost intervievat luni seară de jurnalista Emily Maitlis de la „BBC Newsnight”, legat de legea amnistiei, despre care el a spus că este o soluţie la rezolvarea problemei închisorilor aglomerate din România.

„Liderul dumneavoastră a fost găsit vinovat de corupţie”, a spus Emily Maitlis, adăugând:  „Iar acum se încearcă în ţara dumneavoastră introducerea unei noi amnistii care să permită politicienilor corupţi să fie liberi”. „Ce fel de semnal transmite asta?”, a fost întrebarea ei.

Teodor Meleşcanu a răspuns: „Vreau să vă spun foarte direct că una dintre cele mai dificile probleme cu care se confruntă România este cea a penitenciarelor. Există o procedură de infringement legat de aglomeraţia din închisori şi căutăm să găsim soluţii care vor oferi condiţii mai bune pentru cei închişi”.

„Din acest punct de vedere, ne gândim la posibilitatea de a folosi anumite dispozitive electronice care să permită celor condamnaţi...”, a continuat Meleşcanu înainte de a fi întrerupt de  jurnalista britanică.

Ea i-a replicat: „Domnule, mă scuzaţi, să fim serioşi! Vorbim despre practici politice corupte şi dacă ţara dumneavoastră, guvernul, va permite amnistia pentru acei politicieni care au fost găsiţi vinovaţi. Este absurd!”.

Ministrul român de Externe a încercat să revină cu o explicaţie: „Poate credeţi că e absurd, dar vă pot asigura că, din când în când, în toate ţările, dacă lucrurile nu merg bine din punct de vedere al Codului Penal, există posibilitatea de a găsi alternative”.

Intervenţia a fost publicată de BBC Newsnight pe Facebook şi are peste 35.000 de vizualizări şi mai mult de 1.600 de redistribuiri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.