Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

VIDEO: Momente sfâșietoare la înmormântarea lui Sabin. ”Asta-i nunta lui!”

GALERIE
inmormantare Sabin Serban 6inmormantare Sabin Serban 12inmormantare Sabin Serban 17inmormantare Sabin Serban 21inmormantare Sabin Serban
  • inmormantare Sabin Serban 6
  • inmormantare Sabin Serban 12
  • inmormantare Sabin Serban 17
  • inmormantare Sabin Serban 21
  • inmormantare Sabin Serban
- +

„Tăticule... tăticule...“: acestea erau singurele cuvinte pe care mai era în stare să le spună tatăl liceanului. Circa 400 de persoane - rude, colegi, cunoştinţe sau necunoscuţi impresionaţi de dramă - au participat ieri la ceremonia de înhumare, la Cimitirul „Buna Vestire“ din zona CUG. „Asta e nunta lui“, s-a auzit lângă sicriu, la un moment dat. Întregul eveniment a fost pe cât de liniştit şi discret, pe atât de apăsător şi sfâşietor. 

Ieri, în jurul prânzului, Sabin Paraschiv Şerban, fostul elev de la Colegiul de Informatică găsit de tatăl său înjunghiat în casă, pe hol, a fost dus pe ultimul drum de către familie, colegi, apropiaţi şi alte persoane impresionate de drama familiei. Aproximativ 400 de persoane au participat, în total, începând cu ora 11, la slujba de înmormântare de la Cimitirul „Buna Vestire“ din CUG. Momentele au fost de-a dreptul sfâşietoare.

„Voiam să te invit la nuntă...“

Slujba a avut loc în linişte, într-o discreţie apăsătoare şi grea. „Tăticule... tăticule...“: acestea erau singurele cuvinte care ieşeau de pe buzele părintelui său, parcă neîncetat, şi parcă tot mai stins, lângă sicriu. Ochii îi cădeau din când în când greu spre trupul fiului său. Îmbrăţişându-şi o cunoştinţă care a venit să-i fie alături, tatăl lui Sabin i-a spus: „Voiam să te invit la nuntă... Asta-i nunta lui!“.

În frigul de afară se împrăştiase miros de tămâie, iar în capelă au rămas doar preoţii şi rudele apropiate. Colegii săi de clasă şi de şcoală se priveau în tăcere. Doar din când în când mai schimbau o vorbă între ei, şoptit. Pe jos, pe luciul de gheaţă de pe trotuar, suporturi cu lumânări, aprinse, parcă luminau o cale spre ceva nevăzut. Până la groapă, colegii de şcoală ai lui Sabin au ţinut coroanele de flori, formând un rând parcă nesfârşit.

Zeci de mesaje, pe care nu are nimeni puterea să le mai citească: regrete, lacrimi, tăcere... Doar din când în când se mai auzea din mulţime câte o voce: „Măcar de l-ar prinde!“. Pentru toate aceste îngrijorări, anchetatorii nu au deocamdată un răspuns, aceştia fiind, se pare, decişi să nu mai comunice public detalii despre anchetă, până la prinderea criminalului. 

Întors din drum

Criminalul încă nu a fost aşadar găsit. Oribila crimă ţine de vineri oraşul pe jar deoarece nici până astăzi nu există mandat de reţinere pe numele vreunui suspect. Sabin Paraschiv Şerban a murit vineri, într-un moment în care ar fi trebuit să fie la şcoală. Acesta s-a întors din drum vineri dimineaţă, după ce plecase din Alexandru spre Copou cu tramvaiul, şi a fost ucis în propria casă în jurul amiezii. Cel care l-a găsit într-o baltă de sânge este tatăl său, Gheorghe Şerban, colonel în cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Imediat după constatarea decesului de către angajaţii SMURD, şi după venirea criminaliştilor la locul faptei, s-a vehiculat că ar fi vorba de o răzbunare, şi că moartea copilului are legătură cu locul de muncă al tatălui. Aceste ipoteze însă nu au fost confirmate de anchetatori. Sabin era un copil foarte bun la învăţătură, acesta intrând la Colegiul „Gr. Moisil“ în clasa a IX-a primul pe şcoală, cu o medie de 9,94. Anul acesta îl aştepta bacalaureatul.

Cel care l-a înjunghiat  pe băiat este încă în libertate, iar poliţia încearcă cu disperare să-l identifice şi să-l reţină. Din acest motiv, în oraş există o anumită panică, la gândul că un criminal care îţi poate intra în apartament cu un cuţit în mână încă nu a fost prins. Cert este că vecinii familiei Şerban, dar şi mulţi ieşeni care locuiesc în zona Alexandru cel Bun, stau de atunci numai cu uşile încuiate şi asigurate suplimentar. Un motiv în plus ca anchetatorii să ofere linişte locuitorilor oraşului cât pot de repede.

CITEȘTE ȘI

Fiul unui ofițer SRI Iași, ucis cu o lovitură de cuțit în spate, în propriul apartament. Crima este o răzbunare la adresa tatălui?

VIDEO & FOTO: Licean de la Informatică ucis cu o lovitură de cuțit în spate

EXCLUSIV! „Furtună” în SRI după crima de vineri. Printre suspecți este și tatăl unei foste iubite a băiatului

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri