VIDEO Noapte transformată în zi în Spania și Portugalia. Cerul, colorat în verde și albastru

luni, 20 mai 2024, 09:09
1 MIN
 VIDEO Noapte transformată în zi în Spania și Portugalia. Cerul, colorat în verde și albastru

S-a făcut zi în plină noapte în mai multe localități din Spania şi Portugalia. Un fragment strălucitor de cometă a luminat cerul, sâmbătă seara târziu, potrivit Agenţiei Spaţiale Europene (ESA). Un locuitor din Lisabona a declarat că spectacolul luminos „a fost ca în filme”, relatează AP.

Duminică dimineaţa, ESA a distribuit pe X un videoclip cu ceea ce a descris ca fiind un „meteorit uimitor” pe cerul oraşului Caceres din vestul Spaniei, în apropiere de graniţa cu Portugalia.

Dar ulterior a precizat că pare să fi fost o „mică bucată de cometă” şi nu un meteorit, estimând că a zburat deasupra Spaniei şi Portugaliei cu o viteză de 45 km pe secundă înainte de a arde deasupra Atlanticului. „Probabilitatea ca vreun meteorit să fie găsit este foarte scăzută”, a precizat ESA.

În ambele ţări, videoclipuri filmate în mai multe oraşe şi localităţi au devenit virale pe reţelele de socializare, arătând obiectul traversând cerul nopţii cu viteză mare şi luminându-l în tonuri strălucitoare de albastru şi verde.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii