Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

UPDATE: Rezultate provizorii în municipiul Iași și în județ. PNL, câștigător

GALERIE
victorie pnl
  • victorie pnl
- +

Nu există exit-poll realizat pentru Iași. Dar au început să apară primele rezultate provizorii după numărare. PNL pare a fi câștigător. Cele mai multe voturi din municipiul Iași le-a atras primarul în funcție, Mihai Chirica. Pentru funcția de președinte al CJ, Costel Alexe este dat învingător.

UPDATE ORA 02:00

S-au numărat voturile pentru primar în 85% dintre secții (217), peste 70.000 dintre cele aproape 88.000 exprimate. Mihai Chirica a obținut 42,1%, Cosette Chichirău a avut 30,1%, iar Camelia Gavrilă a primit 13,1%.

Au fost numărate și 190.000 de voturi pentru șefia Consiliului Județean în 575 de secții din 755. Costel Alexe conduce cu 38%, fiind urmat de Maricel Popa cu 27% și de Marius Bodea cu 16%.

UPDATE ORA 01:40

AEP a publicat un nou set de date legate de numărarea voturilor în municipiul Iași pentru funcția de primar. În total, până acum au fost centralizate 139 de secții (din 255) unde au fost înregistrate 43.199 de voturi valabil exprimate.

În continuare, Mihai Chirica este primul clasat cu 41,9%, urmat de Cosette Chichirău cu 29,9% și Camelia Gavrilă cu 13,3%.

UPDATE ORA 01:00

Confom numărătorii paralele efectuate de PSD, liberalii au luat cele mai multe mandate de primar (50), urmat de PSD (43), USR (3) și PMP (1).

UPDATE ORA 00:50

Conform unor surse, PSD ar fi pierdut Pașcaniul.

UPDATE ORA 00:30

Luptă strânsă pentru cele 27 de mandate de consilier local municipal la Iași. După numărarea voturilor din 117 de secții (în municipiu sunt 255 de secții), PNL conduce cu 31,7%, iar USR-PLUS este pe locul doi cu 28,7%. Urmează PSD cu 17%, PMP cu 5,04%, Partidul Verde cu 3,9% și Pro România cu 3,2%. În cele 117 secții au fost exprimate peste 34.000 de voturi.

UPDATE ORA 00:10

Primele rezultate parțiale la nivelul județului Iași, pentru funcția de președinte la Consiliul Județean, îl plasează pe Costel Alexe (PNL) în fruntea preferințelor ieșenilor cu 40%, acesta fiind urmat de Maricel Popa (PSD) cu 24% și Marius Bodea (17%).

AEP a publicat până acum date din 154 de secții care înseamnă un număr de 31.809 de voturi valabil exprimate (la nivelul județului au venit la vot peste 293.000 de alegători).

În ceea ce privește numărul primăriilor adjudecate de fiecare partid, primele informații sunt că PNL a adunat până acum o zestre de 27 de primari, iar PSD un număr de 25 de primari. În celelalte comune încă se numără voturi.

UPDATE ORA 23:50

Au apărut primele rezultate provizorii în municipiul Iași după numărarea voturilor din 44 de secții de votare (dintr-un total de 255). În aceste 44 de secții au fost înregistrate 10.673 de voturi valabil exprimate, iar cele mai multe voturi le-a atras primarul în funcție Mihai Chirica (42%), urmat de Cosette Chichirău (28,4%) și Camelia Gavrilă (14,5%). Ceilalți 11 candidați au luat fiecare sub 2,5%.

Prezența la urne a fost de peste 87.000 de oameni.

Procesul de numărăre a voturilor se desfășoară cu greutate în majoritatea secțiilor de votare, dar vom reveni în curând cu alte informații.

UPDATE ORA 23:30

Conform unor surse din PNL, liberalii ar fi câștigat alegerile în următoarele localități din județul Iași: Podu Iloaiei, Schitu Duca, Moșna, Comarna, Holboca, Ungheni, Victoria, Popricani, Mogoșești, Horlești, Românești, Brăiești, Dagâța, Gropnița, Plugari, Deleni, Scobinți, Ciortești, Valea Lupului, Golăești, Stolniceni-Prăjescu, Balș, Alexandru Ioan Cuza, Scânteia, Cristești, Pașcani.

Conform unor surse din PSD, social-democrații ar fi câștigat alegerile în următoarele localități din județul Iași: Ciohorăni, Șcheia, Ipatele, Bivolari, Ruginoasa, Lungani, Sirețel, Butea, Focuri, Voinești, Grajduri, Grozești, Hârlău, Ion Neculce, Belcești, Gorban, Heleșteni, Moțca, Răducăneni, Erbiceni, Oțeleni, Cotnari, Mădârjac, Țigănași.

Conform unor surse, la Rediu ar fi câștigat candidatul USR alegerile pentru primărie. Clasamentul pe partide ar fi acesta: USR, PMP, PNL, PSD.

TEXT INIȚIAL

Conform unor date informale obținute în urma numărătorilor realizate de partide, nu sunt surprize la Primăria Municipiului Iași, singura necunoscută fiind scorul exact pe care l-a obținut Mihai Chirica. Șefia Consiliului Județean ar urma să fie preluată de liberalul Costel Alexe.

Costel Alexe anunță că e prima dată când PNL câștigă și Primăria și CJ. "Victoria e a ieșenilor", a spus Alexe, care a mai spus că procedurile de numărare și raportare sunt de așteptat să se termine abia mâine.

Întrebați despre viitoare alianțe, cei doi s-au ferit să formuleze cum vor arăta majoritățile din CL și CJ.

Cât privește prezența mică la vot, primarul a spus votul contează și că cei care au mers să și-l exprime au fost mai responsabili.

BACKGROUND INFO:

În cursa electorală din municipiul Iași s-au înscris 14 candidaţi pentru funcţia de primar.

Principalii contracandidați ai lui Mihai Chirica au fost deputatul Cosette Chichirău (USR-PLUS) şi deputatul Camelia Gavrilă (PSD).

Datele celelalte sunt însă de mare interes. Rămâneți pe site-ul nostru pentru a le urmări. Revenim cât de curând cu toate informațiile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri