Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

sambata, 30.03.2024

VIDEO O româncă face senzație în SUA în campionatul de baschet. Numele Sabrinei Ionescu, pe buzele tuturor

GALERIE
sabrina ionescu, wnba
  • sabrina ionescu, wnba
- +

O tânără de origine română face senzație în celebrul WNBA, liga profesionistă de baschet din Statele Unite rezervată fetelor. Se numește Sabrina Ionescu și a devenit de curând cea mai tânără jucătoare din istoria competiției care reușește un triple-double: termen din baschet care desemnează cel puțin 10 pase decisive, 10 recuperări și tot atâtea puncte reușite într-un singur meci.

Numele Sabrinei Ionescu a fost pe buzele tuturor în seara în care românca a reușit un triple-double în meciul echipei sale, New York Liberty.

-Sabrina Ionescu, primul trible-double din istoria echipei New York Liberty! A încheiat meciul cu 26 de puncte, 12 pase decisive și 10 recuperări!

Performanța tinerei de 23 de ani a făcut din ea prima baschetbalistă din istoria echipei care reușește acest lucru. Și asta nu e tot, pentru că Sabrina a atins această bornă foarte devreme, la al șaselea meci în liga profesionistă.

Sabrina Ionescu: Sunt entuziasmată, dar mă bucur mai mult pentru că am câștigat meciul. Nu e vorba doar de mine, ci de cum a jucat întreaga echipă.

Sabrina Ionescu nu e deloc străină de recorduri. În campionatul universitar a bifat statistici impresionante: a fost prima baschetbalistă care a cumulat 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări şi 1.000 de pase decisive și a deținut recordul de 26 de triple-double. Asta în contextul în care cea mai apropiată concurentă a reuşit mai puțin de jumătate.

Sabrina Ionescu: Nu contează nivelul la care joc, împotriva cui joc, până la urmă este vorba doar de mine și fac tot posibilul să fiu cea mai bună.

Eforturi care par să fi dat roade, pentru că Sabrina este considerată de mulți steaua în devenire a baschetului feminin de peste ocean. Fosta elevă a lui Kobe Bryant s-a născut în California, după ce tatăl său a părăsit România în timpul revoluţiei din 1989. Soția i s-a alăturat în 1995, iar Sabrina a venit pe lume doi ani mai târziu.

Sursa: digi24

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mai este de lucru la naţională

Nicolae GRECU

Mai este de lucru la naţională

Cum şi când va decurge lucrul ăsta rămâne un mister. Deocamdată, misterul Ianis Hagi s-a elucidat doar  parţial.

opinii

Manolescu

Eugen MUNTEANU

Manolescu

Vestea morții lui Nicolae Manolescu a fost pentru mine, cred că și pentru mulți alții, o surpriză totală, într‑atât de mult ne obișnuiserăm să îl considerăm nemuritor!

Spaţiul sacru (4)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (4)

O dată cu construirea Palatului Patriarhiei în anul 1907, utilizarea betonului armat s-a generalizat şi în România. O problemă specifică a arhitecturii româneşti cu structuri din acest material atât de versatil este legată de expresivitate. De cele mai multe ori structura de beton armat a fost ascunsă vederii şi în puţine cazuri s-a pus în valoare specificitatea noului material de construcţie. 

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

pulspulspuls

De râsul curcilor: filială ieşeană de partid îşi caută lider pe Facebook

De râsul curcilor: filială ieşeană de partid îşi caută lider pe Facebook

Au echipa, dar nu au şef, cum ar veni. Iacătă un anunţ apărut zilele astea pe un grup de facebook din Podu, stimaţi alegători! Asta e de râs, dar haideţi să vă spunem şi partea care ar putea fi de plâns! 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri