VIDEO – O scenă s-a prăbuşit la un miting de campanie în Mexic. Sunt cel puţin cinci morţi

joi, 23 mai 2024, 09:35
2 MIN
 VIDEO – O scenă s-a prăbuşit la un miting de campanie în Mexic. Sunt cel puţin cinci morţi

Cel puţin cinci persoane au murit miercuri seară în statul Nuevo Leon, din nordul Mexicului, după ce o scenă s-a prăbuşit la un eveniment de campanie al candidatului partidului Mişcarea Cetăţenilor, a anunţat guvernatorul statului, relatează Reuters.

În afară de cei cinci morţi, aproximativ 50 de persoane au fost rănite, a declarat reporterilor guvernatorul Samuel Garcia, în timp ce directorul institutului de securitate socială din Mexic a scris pe reţelele sociale că zeci de persoane erau tratate la clinicile locale.

Jorge Alvarez Maynez, candidatul la preşedinţie din partea partidului Mişcarea Cetăţenilor, a scris pe X că o rafală de vânt a provocat prăbuşirea scenei la evenimentul din oraşul San Pedro Garza Garcia, o enclavă bogată din apropierea centrului industrial Monterrey.

Máynez însuşi a mers pentru scurt timp la spital, după ce o parte din scena de pe care se adresa susţinătorilor s-a prăbuşit. „Sunt bine şi sunt în contaxct cu autorităţile statului pentru a urmări ce s-a întâmplat. Singurul lucru important în acest moment este să ne ocupăm de victimele accidentului”, a declarat Máynez.

Un videoclip al accidentului postat pe reţelele sociale îl arată pe Máynez agitându-şi braţele în timp ce mulţimea îi scanda numele, înainte de a privi în sus pentru a vedea cum un ecran gigantic şi o structură metalică se prăbuşesc spre el. Candidatul prezidenţial este văzut apoi alergând pentru a se pune în siguranţă, în timp ce o parte a scenei s-a răsturnat la miting.


Miguel Treviño, primarul din San Pedro Garza Garcia, a scris pe reţelele sociale că „se pare că există persoane prinse sub dărâmături şi rănite. Rugăciunile mele sunt alături de victime”, a transmis edilul.

Într-o înregistrare video transmisă miercuri seară pe reţelele de socializare, guvernatorul Nuevo Leon, Samuel Garcia, i-a avertizat pe locuitori să rămână în casă pe fondul furtunilor puternice din zonă, aducând ca exemplu acest accident.

Máynez, un fost deputat în vârstă de 38 de ani din partea partidului centrist Mişcarea Cetăţenilor, se află în sondaje pe locul al treilea, la distanţă de primii clasaţi, cu mai puţin de două săptămâni înainte ca alegătorii să meargă la urne pe 2 iunie.

Mexicul pare să se îndrepte către alegerea unei femei ca preşedinte. Fostul primar al oraşului Mexico City, Claudia Sheinbaum, şi Xochitl Galvez sunt cele două candidate principale care domină sondajele. Miercuri seară, Sheinbaum a transmis pe Twitter că speră că „totul este bine cu candidaţii şi participanţii” la evenimentul de campanie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii